Konu
:
Kayısılı Medava (Özbek Tatlısı)
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Medava (Özbek Tatlısı)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Medava (Özbek Tatlısı)
KAYISILI MEDAVA (Özbek Tatlisi)
Malzemeler:
12 adet kayisi
2 çorba kasigi tozseker
Hamur için:
2 çorba kasigi bal
250 gram margarin
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardagi tozseker
5 su bardagi un
Krema için:
Iki buçuk su bardagi süt
3 çorba kasigi tozseker
1 çorba kasigi un
1 çorba kasigi bugday nisastasi
125 gram kaymak
TARIFI
Kayisilarin çekirdeklerini çikarin
Robotta püre haline getirin
Püreyi tencereye alip üzerine tozsekeri ekleyin
6-7 dakika pisirip, sogumaya birakin
Hamur için yumurtalari ve tozsekeri çirpin
Diger tarafta bali büyük bir tavada karistirarak isitin
Bal köpürmeye basladiginda margarini ilave edin
Margarin eriyince kabartma tozunu ekleyin
Karisim köpürecegi için karistirmaya devam edin
Karisim koyu kahverengi olana dek karistirip, ocaktan alin
Yumurta ve tozsekerli karisima ekleyip iyice çirpin
Yavas yavas unu ekleyin
Kulak memesi yumusakliginda, ele yapismayan bir hamur hazirlayin
Hamurdan iri ceviz büyüklügünde bir parça koparip kenara ayirin
Kalan hamuru üçe bölün
Hamurlari 20 dakika buzdolabinda dinlendirin
40x40 cm ebadinda kare bir kalibi yaglayin
Ayni boydaki hamurlardan birini kalip boyutunda açip içine yerlestirin
Önceden isitilmis 180 derece firinda 8-10 dakika pisirin
Diger iki hamuru da ilki gibi pisirin
Kenara ayirdiginiz ceviz büyüklügündeki hamuru leblebi iriliginde parçalara ayirip bir tepsinin içine yaydiginiz folyonun üzerine dizin
Firinda 5 dakika pisirin
Krema için süt, tozseker, un ve bugday nisastasini kisik ateste sürekli karistirarak pisirin
Kremayi ocaktan indirdikten sonra kaymagi kremaya ekleyip karistirin
Pisirdiginiz ilk hamuru servis tabagina yerlestirip üzerine kremanin yarisini sürün
Ikinci hamuru kremanin üzerine yerlestirip kayisi püresini sürün
Üçüncü hamuru yerlestirip en üste kalan kremayi sürün
Küçük hamur parçalari ile kremanin üzerini süsleyin
Kare seklinde dilimleyip servis yapin
Asçinin notu:
Bu tarifin orijinalinde Özbekistan'a özgü bir krema kullanilmaktadir
Ülkemizde bu krema bulunmadigindan, sizin için buna çok yakin bir krema tarifi hazirladik
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul