Konu
:
Güllü Çilekli Turta
Yalnız Mesajı Göster
Güllü Çilekli Turta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllü Çilekli Turta
GÜLLÜ ÇILEKLI TURTA
Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta
8 çorba kasigi un
2 çorba kasigi nisasta
12 çorba kasigi ilik su
8 çorba kasigi tozseker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmis kabugu
Kremasi için:
2 su bardagi süt
3 adet yumurtanin sarisi
1 su bardagi tozseker
3 adet yaprak jelatin
250 gram çilek
1 çay kasigi gülsuyu
Yarim su bardagi krema
Üzeri için:
1 adet yumurtanin aki - 1 adet kirmizi gül - Yarim çay bardagi su
Süslemek için:
Çilek, gül yapragi, pudrasekeri
TARIFI
Tozsekeri, oda sicakligindaki yumurtalari ve yumurta aklarini mikserle çirpin
Unu eleyerek ekleyin ve tahta bir kasikla karistirin
Karisimi bekletmeden 22x24 cm çapli yaglanmis kaliba yayin
Önceden isitilmis 180 derece firinda 30-35 dakika pisirin
Firindan alip kaliptan çikartin ve sogutun
Enlemesine ikiye ayirin
Parçalardan birini tekrar kaliba alin
Jelatinleri soguk suda yumusatin
Soguk sudan çikartip, 3 çorba kasigi sicak suda eritin
Jelatin, tozseker, frambuazve kremayi çirpin
Bu karisimi kaliptaki pandispanyanin üzerine yayin
Kalibi buzdolabinda 1-2 saat bekletin
Krema sertlesince diger pandispanyayi kremanin üzerine kapatin
Diger tarafta labne peyniri, krema ve tozsekeri çirpin
Pastanin üzerine sürün
Frambuazla süsleyip servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul