Konu
:
Recelli Suslu Kek
Yalnız Mesajı Göster
Recelli Suslu Kek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Recelli Suslu Kek
Kalıp: 20 cm kelepceli kalip
Malzemeler
140 gr un
50 ml kakao
225 gr seker
100 gr tuzsuz tereyagi
1 yemek kasigi cilek receli
4 yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu (orjınal tarifte yok)
Cikolata kaplamasi icin
150 gr cikolata
60 ml cig sut kremasi
Yapılışı:
1) Firin 180 dereceye isitilir ve 20 cm'lik bir kalip yaglanir
(arzuya bagli olarak yagli kagitla da kaplanabilir, ben her zaman tabana mutlaka koyuyorum cikarmasi cok kolay oluyor)
2) Kakao, un ve (kabartma tozu) bir kaba elenir
Ortasi acilir
3) Recel (buyuk parcalar varsa bicakla kucultun), yag ve seker bir kapta ocaga alinir
Yag eriyene ve seker cozulene kadar isitmaya devam edin
ben karistirarak isittim ve homojen bir karisim olmasi gerekiyor
4) Unlu karisimin ortasina bu karisim dokulur
Mikserle cirpilir
Yumurta sarilari eklenir, cirpilir
5) Yumurta beyazlari da ayri bir kapta tepecikler olusana kadar cirpilir ve bir kasikla 4 numaradaki karisima yedirilir
Karisim kaliba alinir ve 50 dakika pisirilir
Sogumasi icin kalıpta 15 dakika beklendikten sonra telin ustune alinir
6) Cikolatali karisim icin mikrodalgada ya da ben maride cikolata eritilir, krema ile karistirilir iyice (cok cirpmayin hava kabarcikli olmamasi lazim, elle sadece birbirine gecisin saglanmasi yeterli)
Biraz soguduktan sonra kekin her yeri bu cikolata ile kaplanir (tel ustunde cok kolay oluyor)
7) Orjınal tarif disinda benim yaptigim gibi suslemek isterseniz de 50 ml ekstra kremayi kalan erimis cikolatadan 1-2 yemek kasigi kadar ekleyip mikserle iyice cirpin
Suslemek icin kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul