Yalnız Mesajı Göster

Ağaç Pastası (Kütük Pastası) Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağaç Pastası (Kütük Pastası) Tarifi



Ağaç Pastası (Kütük Pastası) tarifi

için Malzemeler :

� 8 adet yumurta
� 1,5 bardak pudraşeker
� ½ bardak ceviz içi
� 3 yemek kaşığı un
İçine sürmek için:

� ½ bardak marmelat
Süslemek için:

� 1 ölçü çikolatalı yağlı krema
� 1 kahve fincanı tuzsuz yeşil fıstık Mantarı için:
� 50 gr çekilmiş ceviz
� 1 yemek kaşığı pudraşeker
� ½ yumurta akı Bir fiske kırmızı şekerci boyası Ağaç Pastası (Kütük Pastası)

yemeğinin hazırlanışı:

1 Yumurtaları pudraşekerle birlikte önce hafif ateşte 5-10 dk çırpın Sonra ateşten indirip 15-20 dakika daha çırpmaya devam edin Un, çekilmiş ceviz, limon kabuğu ve vanilya koyup tahta kaşıkla biraz karıştırın

2 İçine kağıt yayılmış dikdörtgen bir tepsiye hamuru 1 ½ parmak kalınlığında yayın Sıcak fırında 20 dakika pembe renkte pişirin

3 Rulo hamurunda açıkladığımız gibi tepsiden çıkartın İçine marmelat sürüp rulo şeklinde sarın İki ucunu verevine kesip bu parçaları budak şeklinde pastanın üzerine ve yanına yerleştirin

4 Çikolata kremayı, ucuna tırtıklı bir huni takılmış krema torbasına doldurun Rulonun üzerine ağaç kabuğu şekli vererek krema sıkın Kesilen parçalara beyaz kremayla budak şekli verin

5 Çekilmiş ceviz, pudraşeker, yumurta akını yoğurun Bu hamurdan ufak mantarlar yapın Üzerine kırmızı boya ile benekler koyun Bu mantarları pastanın uygun yerlerine yerleştirin ve yeşil fıstıkla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla