Konu
:
Şerbetli Kalp Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Şerbetli Kalp Pasta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şerbetli Kalp Pasta
SERBETLI KALP PASTA
Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi tozseker
4 çorba kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
3 su bardagi un
Serbeti için:
2 su bardagi tozseker
1 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu
Kremasi için:
1 adet yumurtanin sarisi
2 çorba kasigi un
3 çorba kasigi tozseker
Bir buçuk su bardagi süt
Yarim paket vanilya
Süslemek için:
2-3 çorba kasigi rendelenmis bitter çikolata
8-10 adet kiraz sekerlemesi
TARIFI
:
Kek için, yumurtalari çukur cam bir kasede çirpin
Üzerine, yogurt, kakao ve tozseker ilave edip çirpmayi sürdürün
Kabartma tozunu unla karistirip hamura ekleyin
Derince ve kalp seklinde bir kek kalibini yaglayip unladiktan sonra hamuru kaliba dökün
Önceden isitilmis 180 derece firinda 35-40 dakika pisirin
Diger taraftan serbeti hazirlamak için, tozseker ve suyu karistirip 5 dakika kaynatin
Ocaktan alip limon suyunu ekleyin ve sogumaya birakin
Soguk serbeti firindan çikan sicak kekin üstüne dökün ve sogumaya birakin, iyice soguduktan sonra ters çevirerek servis tabagina alin
Kremayi hazirlamak için tüm malzemeyi karistirip ocaga koyun
Sürekli karistirarak koyulasincaya kadar pisirin
Ilindiktan sonra pastanin üzerini kaplayin
Çikolata parçalari ve kiraz sekerlemesi ile süsleyerek servis yapin
Asçinin notu:
Kabartma tozu yumurtaya degerse kekiniz kabarmaz
Bu yüzden kek yaparken kabartma tozunu una katip hamura bu sekilde eklemek gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul