Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizli Limonlu Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizli Limonlu Pasta



HINDISTAN CEVIZLI LIMONLU PASTA


Malzemeler:
3 su bardagi un
6 çay kasigi kabartma tozu
90 gram hindistancevizi
2 çorba kasigi rendelenmis limon kabugu
Yarim kg tozseker
250 gram tereyagi
4 adet yumurta
Iki buçuk su bardagi süt

Glazür için:
Bir buçuk su bardagi pudrasekeri
90 gram (1 su bardagi) hindistancevizi
Yarim çay kasigi rendelenmis limon kabugu
4 çorba kasigi limon suyu

Ara malzeme için:
1 su bardagi krema
2 çay kasigi rendelenmis limon kabugu

TARIFI:
Tereyagini eritip sogutun Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin Hindistancevizi, rendelenmis limon kabugu, tozseker, eritilmis tereyagi, yumurta ve sütü ekleyip tahta kasikla karistirin Hamuru, yaglanmis kaliba bosaltip önceden isitilmis 180 derece firinda 40-50 dakika pisirin Firindan alip, 5 dakika kalipta tutup, çikardiktan sonra da telin üzerinde sogutun Keki enlemesine ikiye kesin Keklerin arasina limon kabuguyla karistirilmis kremayi sürün Glazür için derin bir kasede pudrasekeri ve hindistancevizini karistirin Sürekli karistirarak limon suyunu ekleyin Rendelenmis limon kabugunu ekleyip karistirin Glazürü kekin üzerine sivayip servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla