Konu
:
Hindistancevizli Limonlu Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Limonlu Pasta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizli Limonlu Pasta
HINDISTAN CEVIZLI LIMONLU PASTA
Malzemeler:
3 su bardagi un
6 çay kasigi kabartma tozu
90 gram hindistancevizi
2 çorba kasigi rendelenmis limon kabugu
Yarim kg tozseker
250 gram tereyagi
4 adet yumurta
Iki buçuk su bardagi süt
Glazür için:
Bir buçuk su bardagi pudrasekeri
90 gram (1 su bardagi) hindistancevizi
Yarim çay kasigi rendelenmis limon kabugu
4 çorba kasigi limon suyu
Ara malzeme için:
1 su bardagi krema
2 çay kasigi rendelenmis limon kabugu
TARIFI
:
Tereyagini eritip sogutun
Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin
Hindistancevizi, rendelenmis limon kabugu, tozseker, eritilmis tereyagi, yumurta ve sütü ekleyip tahta kasikla karistirin
Hamuru, yaglanmis kaliba bosaltip önceden isitilmis 180 derece firinda 40-50 dakika pisirin
Firindan alip, 5 dakika kalipta tutup, çikardiktan sonra da telin üzerinde sogutun
Keki enlemesine ikiye kesin
Keklerin arasina limon kabuguyla karistirilmis kremayi sürün
Glazür için derin bir kasede pudrasekeri ve hindistancevizini karistirin
Sürekli karistirarak limon suyunu ekleyin
Rendelenmis limon kabugunu ekleyip karistirin
Glazürü kekin üzerine sivayip servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul