Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Vişneli Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Vişneli Pasta



Çikolatalı Vişneli PastaMalzemeler
15 Kilo vişne
450 ml vişne suyu
180 gr tozşeker
2 Paket puding tozu
750 ml kremşanti
1 Adet 26 santin çapında çikolatalı pandispanya
6 Yemek kaşığı rendelenmiş çikolata
100 gr vişne reçeli(tanesiz)

Hazırlanışı
· Vişneleri yıkayın ve çekirdeklerini ayıklayın
· 12 Adet vişneyi süslemek için ayırın
· 400 ml vişne suyunu, vanilyalı puding tozu ve 80 gr şekerle pakette verilen tarife göre pişirin
· Sıcakken vişneleri ilave edip, soğumaya bırakın
· Pandispanyayı tırtıllı bir bıçakla yatay olarak 3 tabakaya kesin
· Her tabakaya kalan 50 ml vişne suyunu gezdirin
· Reçeli ısıtın ve altta kullanacağınız iki tabakanın üstüne sürün
· Kremşantiyi kalan şekerle katı kıvama gelene kadar çırpın
· Hazırladığınız kremanın çeyreğini ayırın
· Kalanını 4 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata ile karıştırın
· Vişne reçeli sürdüğünüz pandispanya tabakalarının üzerine vişneli karışım ve kremşanti koyun
· Tabakaları üst üste yerleştirin
· En üste ayırdığınız krem şantiyi sürün
· Kalan kremşanti ile 12 adet vişne taneleri ve kalan çikolata ile süsleyin
· Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla