Yalnız Mesajı Göster

Fındık Ezmeli Pasta Tarifi Yapılışı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık Ezmeli Pasta Tarifi Yapılışı




Malzemeler,

3 Adet yumurta

1 Su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 Su bardağı süt

2 Paket kabartma tozu

Yeterince un

Kreması için;

200 gr fındık ezmesi

1,5 su bardağı süt

1 Adet muz (ince dilimlenmiş)

Üzeri için;

Siyah ve Beyaz çikolata

Hazırlanışı,

Yumurtaları toz şeker ile köpürene kadar mikserle çırpın

Sıvı yağ, süt, kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin

Boza kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyip kaşıkla karıştırın

Fırın tepsisini yağlayıp kek hamurunu içine dökün

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin

Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın

Kek soğuduktan sonra yatay biçimde ortadan ikiye kesin

Her bir parçasını 1 su bardağı ılık sütle ıslatın

Kremasını hazırlamak için fındık ezmesi ve yarım su bardağı sütü karıştırın

Kekin tabanına kremayı sürün

Üzerini muz dilimleriyle kaplayıp kekin diğer yarısını üzerine kapatın

Kalan fındık ezmesiyle pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın

Çikolataları rendeleyip pastanın üzerini süsleyin

Yarım saat oda sıcaklığında bekletip servis yapın

Not: Pastayı kesinlikle buzdolabında saklamayın aksi takdirde fındık ezmesi donar ve pastanız lezzetli olmaz

Alıntı Yaparak Cevapla