Konu
:
Damla Sakızlı Tirokroket Tarif
Yalnız Mesajı Göster
Damla Sakızlı Tirokroket Tarif
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damla Sakızlı Tirokroket Tarif
Malzemeler:
Yaklaşık 36 parça,4cm lik çaplarda
½ - ¾ bardak un
½ çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
1 bardak rendelenmiş gravyer peyniri veya kasseri peyniri veya diğer herhangi bir koyun peyniri
1 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
2 çay kaşığı damla sakızı kristali(tuzla havanda dövülmüş olacak)
½ bardak iyi doğranmış maydanoz
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Zeytin yağı veya başka bir yağ(kızartmak için)
Hazırlanışı:
1)Un ve kabartma tozunu bir kaba koyun
Başka bir kapta yumurtayı mikserle karıştırın
Karışım köpüklü bir görünüme geldiğinde un/kabartma tozu karışımını ilave edin
İyice karışana kadar çırpın
Peynirleri,damla sakızını maydanozu ve biberi ekleyin
Tadarak tuz seviyesini damak tadınıza göre ayarlayın
2)1buçuk bardak kadar unu geniş bir tavaya serpin veya parşömen kağıt kullanabilirsiniz
Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve yassı bir şekil verince una bulayın
3)Geniş bir tavaya 1,5cm yağ koyun ve ısıtın
(Kızdırmayın)
3 veya 4 kroket (tavanın alışına göre yapışmamaları gerekir)
Sıcak yağa bırakılır
Sarılaşana kadar kızartın ve her yönünün pişmiş olmasına dikkat edin
Kağıt mendil yerleştirdiğiniz bir tabağa çıkartın ve sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul