Yalnız Mesajı Göster

Damla Sakızlı Tirokroket Tarif

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damla Sakızlı Tirokroket Tarif



Malzemeler:

Yaklaşık 36 parça,4cm lik çaplarda
½ - ¾ bardak un
½ çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
1 bardak rendelenmiş gravyer peyniri veya kasseri peyniri veya diğer herhangi bir koyun peyniri
1 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
2 çay kaşığı damla sakızı kristali(tuzla havanda dövülmüş olacak)
½ bardak iyi doğranmış maydanoz
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Zeytin yağı veya başka bir yağ(kızartmak için)

Hazırlanışı:

1)Un ve kabartma tozunu bir kaba koyunBaşka bir kapta yumurtayı mikserle karıştırınKarışım köpüklü bir görünüme geldiğinde un/kabartma tozu karışımını ilave edinİyice karışana kadar çırpınPeynirleri,damla sakızını maydanozu ve biberi ekleyinTadarak tuz seviyesini damak tadınıza göre ayarlayın

2)1buçuk bardak kadar unu geniş bir tavaya serpin veya parşömen kağıt kullanabilirsinizKarışımdan bir çorba kaşığı alın ve yassı bir şekil verince una bulayın

3)Geniş bir tavaya 1,5cm yağ koyun ve ısıtın(Kızdırmayın)
3 veya 4 kroket (tavanın alışına göre yapışmamaları gerekir)
Sıcak yağa bırakılırSarılaşana kadar kızartın ve her yönünün pişmiş olmasına dikkat edinKağıt mendil yerleştirdiğiniz bir tabağa çıkartın ve sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla