Konu
:
Cevizli Tartölet (Papatya Pastası)
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Tartölet (Papatya Pastası)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Tartölet (Papatya Pastası)
Cevizli Tartölet (Papatya Pastası) tarifi
için Malzemeler :
� 1 ölçü altlık hamuru
İçi:
� 1 ½ bardak ceviz içi
� ¾ bardak pudraşeker
� 3 adet yumurta
� 1 çay kaşığı vanilya
Üstü için:
� ¾ bardak kayısı marmelatı
� 1 çay bardağı tuzsuz badem
� 1 çay bardağı tuzsuz yeşil fıstık
Cevizli Tartölet (Papatya Pastası)
yemeğinin hazırlanışı:
Bir ölçü altlık hamurunu hazırlayın
Hamuru 15 eşit parçaya ayırın
15 adet küçük tartölet kalıplarının içlerini biraz yağlayın
Hamurları eşit kalınlıkta bastırarak kalıpların içlerine yerleştirin
Çekilmiş ceviz, pudraşeker, vanilya ve 3 yumurtayı porselen bir kasede 15-20 dakika karıştırarak koyu krema haline getirin
Tartölet kalıplarının içine önce ½ yemek kaşığı marmelat, sonra kalıpları dolduracak kadar ceviz içinden koyun
Kalıpları bir tepsiye yerleştirin
Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin
Soğumaya yakın kalıpları ters çevirip tartöletleri çıkartın
Üstlerine biraz marmelat sürün
Bademlerin ve yeşil fıstıkların kabuklarını kaynar suya atıp çıkartın
Bademleri ikiye ayırın, fıstıkları ince kıyın
Fıstıkarı serpiştirin bademlerle papatyalar yapın
Bademlerin ortasına da birer parça marmelat koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul