Konu
:
Çilekli Sufle Gato
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Sufle Gato
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Sufle Gato
ÇILEKLI SUFLE GATO
Malzemeler:
10 çorba kasigi tereyagi
2/3 su bardagi tozseker
1 çorba kasigi sekerli su
4 adet yumurta
2 çay kasigi vanilya
Yarim su bardagi yayik ayrani
Bir buçuk su bardagi kek unu
2 çorba kasigi kakao
750 gram çilek
Kremasi için:
3 çorba kasigi tereyagi
1/4 su bardagi esmerseker
Yarim su bardagi çilek kompostosu
2 adet yaprak jelatin
2 su bardagi krema
TARIFI
:
Firini 180 derecede isitin
17 cm çapinda yuvarlak, derin bir kek kalibi ile 23 cm kenar uzunlugu olan derin bir kare kalibi yaglayin
Kaliplari yagli kagitla kaplayin
Kagitlari da yaglayin
Tereyagi, tozseker ve glikozu ya da sekerli suyu mikserle çirpin
Yumurtalari tek tek ekleyip karistirin
Kek un, vanilya ve yayik ayranini ekleyip, aaaal bir kasikla karistirmaya devam edin
Karisimin yarisini yuvarlak kaliba bosaltin
Artan hamurun yarisini da kare kalibin yarisini kaplayacak sekilde bosaltin
Kalan hamura kakao ekleyin
Kare kalibin bos kismina yayin
Yuvarlak keki 30 dakika, kare keki 20 dakika pisirin
Krema için tereyagi, esmerseker ve çilek kompostosunu kisik ateste seker eriyene dek isitin
Jelatini soguk suda yumusatin
3 çorba kasigi sicak suda eritin ve karisima ekleyin
Ocaktan alin
Yumurta sarilarini çirpin
Karistirarak karisima ekleyin
Yumurta aklarini da katilasana dek çirpip, aaaal bir kasikla tencereye ilave edin
18-20 cm çapinda kelepçeli kek kalibina alüminyum folyo serin
Kenarlarina 2 cm yükseklik verin
Yuvarlak keki kalibin zeminine yerlestirin
Kare kaliptaki kekten 20 adet küçük kare kesin
Bunlari yuvarlak kekin etrafina dik olarak bir kakaolu-birvanilyali kek seklinde dizin
Kekin ortasina çileklerin yarisini koyun
Üzerine kremayi yayin
Bir gece buzdolabinda bekletin
Çileklerle süsleyip, servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul