Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Kayısı Pastası 2

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Kayısı Pastası 2



Kremalı Kayısı PastasıMalzemeler
500 gr kayısı
125 gr margarin
100 gr pudra şekeri
2 Adet yumurta
1 Adet portakal kabuğu rendesi
250 gr un
350 gr süzme yoğurt
150 gr kremşanti
1 Adet limon kabuğu rendesi
3 Yemek kaşığı limon suyu
1 Yemek vanilyalı puding tozu
50 gr kayısı reçeli
2 Yemek kaşığı portakal suyu
Yağlı kağıt
1 Kilo kuru bakliyat

Hazırlanışı
· Margarini, 50 gr pudra şekeri ve tuzla birlikte mikserin hamur yoğurucu ucu ile karıştırın
· Daha sonra 1 adet yumurtayı katıp, karıştırmaya devam edin
· Portakal kabuğu rendesi ve unu ilave edin ve 2-3 dakika daha yoğurun
· Hamuru şeffaf folyoya sarıp, 1 saat buzdolabında bekletin
· Kayısıların üzerini artı şeklinde çizip, sıcak suda haşlayın
· Soğuk suya tutup, kabuklarını soyun
· İkiye kesip, çekirdeklerini çıkartın
· Hamuru unlanmış aaagahta 26 santim çapında açın ve yağlanmış 24 santim çapında bir tart kalıbına döşeyin
· Tabanını ve kenarlarını bastırın
· Kalıbın kanarlarından taşan hamur varsa bıçakla kesin
· Hamura çatalla sık sık delikler açın
· Üzerine yağlı kağıt örtüp, bakliyatı dağıtın
· 200 Dereceye ayarlı fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin
· Bakliyat ve yağlı kağıdı alıp, tartı 5 dakika daha pişirin
· Kremşantiyi 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın
· İçine süzme yoğurt, yumurta, pudra şekeri, limon kabuğu rendesii, limon suyu ve puding tozunu katın
· Karışımı tartın üzerine yayın ve yarım kayısıları üstüne yerleştirin
· 15 Dakika daha pişirip, soğumaya bırakın
· Kayısı reçeli ve portakal suyunu bir tencereye koyup, mikserin kesici ucu ile püre haline getirin
· Karıştırarak 2 dakika kaynatın
· Tartın üzerine glazür olarak sürün

Alıntı Yaparak Cevapla