Konu
:
Türk Keki (Turkish Fruit Cake)
Yalnız Mesajı Göster
Türk Keki (Turkish Fruit Cake)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türk Keki (Turkish Fruit Cake)
TÜRK KEKİ (Turkish Fruit Cake)
İlk defa Almanya'da 1978 yılında basılmış bir yemek kitabından alınan tarif kitapta bu isimle yer alıyor
Genel kek tariflerinden en büyük farkı tarifte nişasta ve kakule kullanılması
=Malzemeler=
3/4 su bardağı (175gr) tere yağı, oda ısısında
1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
4 yumurta
1 + 1/4 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 silme çay kaşığı karbonat
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
çay kaşığının ucu ile tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kakule (öğütülmüş)
=hazırlanışı=
1
Tereyağını, şekeri ve limon kabuğu rendesini iyice kabarana kadar mikserle çırpın
2
Yumurtaları ekleyip biraz karıştırın
3
Ayrı büyükçe bir kâsede un, nişasta, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birlikte eleyin
Kuru üzüm, ceviz, tarçın ve kakuleyi ekleyip karıştırın
4
Daha önce çırptığınız tereyağlı karışıma spatula yardımı ile ancak birleşene kadar yavaşça karıştırın
5
Yağlanıp unlanmış dikdörtgen kek kalıbınıza (loaf pan) boşaltın
6
Önceden ısıtılmış 350F (175C) dereceli fırında kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin
7
Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın
8
Arzuya göre 100gr
Benmari usulü eritilmiş çikolatayı kekin üst ve yan kısımlarına bıçakla şurup çikolata sertleşmeden üzerine kıyılmış yeşil fıstık serpiştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul