Konu
:
Mini Alman Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Mini Alman Pastası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mini Alman Pastası
Pasta Kreması için
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Pasta için Malzemeler
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
2 yumurta
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
Üzeri için
Pudra şeker
İnce çekilmiş antep fıstığı
ALMAN PASTA TARİFİ
Keki için, unu bir kaba alın
Ortasını havuz şeklinde açın
içine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin
Unun etrafına tuz ve şekeri serpiştirin
Karışımı ortadan başlayarak unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlaklar hazırlayın
Fırın tepsisini yağlayın
Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirip mayalanması için bekleyin 175 dereceye ayarlı fırında pişirin
Krema için, 2 yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bil tencereye aktarın
Göz göz oluncaya kadaı karıştırarak pişirin
Kekler pişip ılındıktan soma biraz üstten olmak üzere enlemesine ikiye kesin
Kremayı krema sıkma torbasına doldurun
Keklerin ortasına kremayı paylaştırın Pastaları üzerlerine pudra şeker serpip ince çekilmiş antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul