Yalnız Mesajı Göster

Limonlu, Portakallı Kup

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu, Portakallı Kup



Limonlu, Portakallı Kup

Malzemeleri

Pastası için

1 Paket kedi dili bisküvisi
Portakal likörü

(Tadı ve kıvamı : Portakal liköründe bekletilen bisküvi likörü çekmiş, hafifce yumuşamış olmalı)

Portakallı pudingi için

800 ml portakal suyu (Oranı % 100 meyva suyu)
2 Paket vanilyalı puding içeriği
3-4 Yemek kaşığı şeker
1 Paket portakal şekeri

(Tadı ve kıvamı : Piştikten sonra portakal püresi tadında mullebi kıvamında olmalı)

Limonlu kreması için

600 ml kaymak (% 30 yağlı)
3 Paket kaymak tutucu (Almancası Dr Oetker'den Sahnesteif)
2 Paket vanilya şekeri
Ortaboy bir limonun suyu ( Hazır limon suyu da olabilir, tadını tadarak istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
1 Paket limon şekeri
4 yemek kaşığı şeker (Tadını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

(Tadı ve kıvamı : Krema beklesede bozulmayacak şekilde yoğun ve kabarık, tadı limonata tadında olmalı)

Süslemek için

Portakal limon dilimleri

Kullanılacak Malzemeler

Portakal pudingini pişirmek için bir tencere
ml ölçer bir ölçü kabı
Karıştırmak için çırpı
Mutfak robotu ya da derince bir kap ve bir el mikseri

Servis için iki kedi dili bisküvisini yan yana koyabilecek genişlikte bir tabana sahip -ölçülerine göre sayıları da değişibilen- ayaklı bardaklar (Dondurma servis bardakları, ayaklı puding bardakları olabiliyor)

Hazırlanışı :

Yıkanıp temizlenmiş ve kurulanmış her servis bardağının içersine ikişer tane kedi dili bisküvilerini yan yana diziyorsunuz Her bardaktaki kedi dili bisküvilerinin üzerlerine portakal liköründen bir-iki çay kaşığı portakal likörü döküyor, çekmesi için bir kenarda bekletiyorsunuz Bisküviler likörle yumuşarken siz bu arada tencerenizin içersine 800 ml portakal suyunu, 2 paket vanilyalı puding içeriğini, 3-4 yemek kaşığı şekeri ve 1 paket portakal şekerini koyuyor, çırpıyla karıştırıyorsunuz Orta terecede karıştıra karıştıra pişiriyorsunuz Muhallebi, puding kıvamına gelince tencerenin altını kapatıyorsunuz ve bıraz soğumaya bırakıyorsunuz

Dikkat ediyorsunuz ılınmadan, üzeri kaymak bağlamadan 2-3 yemek kaşığı kadar ayırıp diğerini bardaklardaki kedi dili bisküvilerinin üzerlerine döküyor, her servis pardağına eşit bir şekilde paylaştırıyorsunuz ve soğumaya bırakıyorsunuz

Portakal pudingi servis pardaklarında soğurken, el mikseri kullanıyorsanız bir derince ve genişçe bir kaba 600 ml kaymağı, 3 paket kaymak tutucuyu (Sahnesteif), 2 paket vanilya şekerini, 1 limonun suyunu, 3-4 kaşık şekeri ve 1 paket limonlu şekeri karıştırıyor, mikserle köpük haline gelene kadar çırpıyorsunuz

Sonra bu limonlu kremayı da bardaklarda soğumuş portakal pudinginin üzerine döküyor, eşit bir şekilde paylaştırıyorsunuz

Limonlu kremanın üzerine, bardakların tam ortasınada ayırdığınız portakal pudinginden küçük bir daire oluşturacak şekilde portakal pudingi koyuyorsunuz

Bardakları buzdolabında bekletiyor, soğuyunca limon ve portakal dilimleriyle servis yapıyorsunuz

Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla