Yalnız Mesajı Göster

Donat (Donut)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Donat (Donut)



Donat (Donut) tarifi

için Malzemeler :

� Un: 500gr
� Tuz
� Margarin: 60gr
� Maya: 30gr
� Toz şeker
� Süt: 225ml(37c)
� Yumurta: 1 adet
� Marmelat: İstediğiniz(Çilek veya frambuaz) Donat (Donut)

yemeğinin hazırlanışı:

Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu ılık bir yoğurma kabına ekleyin

Yağı parçalar halinde ilave edip yoğurarak ekmek kırıntısı halinde bir hamur yapınız Ortasını havuz biçiminde açıp mayayı ve şekeri ekleyin

Ilık sütten biraz ekleyip maya ve şekeri çözünüz Maya ve şeker eriyince yumurtayı çırpıp kalan süt ile beraber hamurun ortasına ilave edin Ekmek kırıntısı halindeki hamuru ortasındaki sıvıyı yedirin ve yumuşak ve kabınızın kenarlarına yapışmayacak şekilde bir hamur elde ediniz ve nemli bi bez örtüp iki katı oluncaya kadar dinlendirin

Kabarmış hamuru tekrar yoğurup 16 eşit parçaya bölelim

Parçaladığımız hamurları avucumuzda yoğuralım Ve topak halindeki hamurlarımızı tekrar dinlendirip iki katı oluncaya kadar dinlendirin Firitözünüzü 165 dereceye getirip ısıtın Mayalanan hamurlarımızı altın sarısı renk alıncaya kadar 10-12 dakika kızartın ve tork havuluya serip yağını çektirin bütün bu donatlarımıza aynı işlemi uygulayın Marmelatlarımızı ağzına düz duy takılmış bir sıkma torbasına doldurunDonatların ortasına girerek marmelatlarımızı sıkalım

Üzerine bol tarçınla toz şeker serperek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla