Konu
:
Hindistancevizli Çikolatalı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Çikolatalı Pasta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizli Çikolatalı Pasta
HINDISTAN CEVIZLI ÇIKOLATALI PASTA
Malzemeler:
3 katli hazir pandispanya
1 orta boy hindistan cevizi
30gr sütlü çikolata, rendelenmis
200ml çig krema (mandiralardan veya marketlerin süt bölümünden temin edilir)
1,5-2 yemek kasigi toz seker
1 tatli kasigi sekerli vanilin
serbeti:
1 su bardagi soguk su
2 su bardagi toz seker
1 tatli kasigi limon suyu
üzerine:
ince bitter ve beyaz madlenler & yuvarlak çikolatalar
TARIFI
:
Hindistan cevizini bir çekiç yardimiyla kirin
üzerindeki kahverengi tabakayi sebze soyacagi ile soyun
Kalan beyaz kisimlari mutfak robotundan geçirin
Elde ettiginiz toz halindeki cevizleri bir firin tepsisine yayin
150C'deki firinda arasira karistirmak suretiyle çok hafif kizarmalarini saglayin
Serbeti için suyu ve sekeri kaynatin
Kaynamaya baslayinca limon suyunu ekleyip 1-2 defa daha karistirin
Tencerenin altini kapatip sogutun
Çig kremayi toz seker ve vanilya ile köpük köpük olana kadar iyice çirpin
Kullanacaginiz zamana kadar buzdolabinda bekletin
Pandispanyanin en alt kati serbetin bir kismi ile islatin
üzerine bir miktar krema sürüp, rendelenmis sütlü çikolatayi serpin
pandispanyanin ikinci katini üzerine kapatip tekrar serbet ve krema sürün
üzerine hindistan cevizinin üçte birini serpin
pandispanyanin en son parçasini kapatip üzerine ve yanlarina kremadan sürün
kenarlarini hindistan cevizi ile kaplayin
madlen çikolatalari üçgen seklinde kesin
pastanin üzerini bu üçgenlerle ve yuvarlak çikolatalar ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul