Konu
:
Damla Sakızlı Rulo Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Damla Sakızlı Rulo Pasta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damla Sakızlı Rulo Pasta
Damla Sakızlı Rulo Pasta tarifi
için Malzemeler :
� 7 bardak süt
� 1 1/4 bardak toz seker
� 25 gr
nisasta
� 50 gr
pirinç unu
� 1/3 çorba kasığı sakız
� 1/2 bardak çekilmis tuzsuz antep fıstığı
� Tuz
Harcı için ;
� 2 paket kakaolu bisküvi
� 5 çorba kasığı çekilmis ceviz
Damla Sakızlı Rulo Pasta
yemeğinin hazırlanışı:
Tencere içine süt, toz seker, tuz ile sıkıca bir tülbent parçasına baglanmıs sakız koyarak arada bir karıstırarak kaynamaya bırakın
Bir kaba nisasta ile pirinç ununu koyarak üstlerine 1 bardak suyu sicim gibi akıtın ve bir taraftan da karıstırarak eritin
Sonra da bu karısımı kaynamakta olan sekerli süte yine sicim gibi akıtın ve karıstırarak ilave edin ve boza kıvamında bir koyuluk alıncaya kadar durmadan karıstırarak pisirin
Karısımı el mikseri ve kasesinin içerisine alarak göz göz oluncaya kadar çırpın
Daha sonra düz kare bir tepsi içerisine altına rulo yapmanızı kolaylastırmak için aliminyum folyo ve ya strech kaplayın
Su ile tüm yüzeyi ıslatıp 1 parmak kalınlıgında olacak sekilde muhallebiyi yayıp, buzluga soguması için bırakın
Diger tarafta kakaolu bisküvileri, cevizleri ve antep fıstıgını mikser ile ayrı ayrı güzelce inceltin buzluktan sogumus olan muhallebinin üzerine önce cevizleri sonra un haline gelmis büskiviyi esit olarak yayın
Folya ve ya strech yardımı ile bir kenardan baslayarak rulo seklinde katlayın
Servis tabagına alarak kalan bisküvileri üzerine güzelce yayın en son olarak antep fıstıgını boydan boya güzelce döküp, soguk olarak dilim dilim servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul