09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Üçgenler (Nussecken)
Fındıklı Üçgenler (Nussecken)
Hamuru için
225 gram un
1 kahve kaşığı hamur kabartma tozu
100 gram şeker
2 yumurta
1 paket vanilyalı şeker
100 gr margarin
yarım kavanoz kayısı marmelatı (210 gram)
Fındıklı harçı için
100 gram şeker
220 gram tereyağ
2 paket vanilyalı şeker
4 yemek kaşığı su
200 gram fındık
200 gram badem
Sütlü ya da sütsüz çikolata
ve gerekli olan araç gereçler
Hazırlanışı :
Hamur malzemelerinden unu, hamur kabartma tozunu, şekeri, vanilyalı şekeri, yumurtaları ve oda sıçaklığındaki margarini yoğuruyorsunuz Elinize yapışan ama buzdolabında bekletildiğinde ekmek hamuru kıvamını alacak şekilde bir hamur elde ediyorsunuz Hamuru yarım saat buzdolabında beklettikten sonra fırın tepsisinin üzerine yaydığınız fırın kağıdını kaplayacak şekilde açıyor, hamuru yayıyorsunuz Merdaneye yapışıyorsa bir çay kaşığı sıvı yağdan yararlanabilirsiniz
Hamuru yayıp dinlenmeye bırakıyorsunuz Bu arada kayısı marmelatını çırpıyor, köpürttüyorsunuz Fırın tepsisine yaydığınız hamurun üzerine iyice püre haline getirilmiş, köpürtülmüş marmelatıda yayıyorsununuz Yine hamuru oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyorsunuz
Fındığı ve bademleri kabukları soyulacak şekilde fırında biraz harmanlıyor, kabuklarını soyuyorsunuz Sonra bu fındık ve bademleri mutfak robotundan geçiriyorsunuz Fındık ve bademler ince ve kalın olmak üzere karışık bir şekilde kıyılmış olacak
Sonra bir tencereye tereyağını, şekeri, vanilyalı şekerleri ve suyu koyuyor kaynatıyorsunuz Yağ ve şeker eriyip, su kaynayınca üzerine mutfak robotunda kıydığınız badem ve fındıkları ekliyor, 3-4 dakikada kısık ateşte karıştırıyorsunuz Sonra tencereyi içersindeki karışımın soğuması için bir kenara alıyorsunuz
Biraz soğuduktan sonra bu fındık-badem karışımınıda kayısı marmelatı yaydığınız hamurun üzerine yayıyor, bir kaşık ya da spatula yardımıyla karışımın hamurun üzerine düzgün bir şekilde yayılmasını sağlıyorsunuz
Sonra 180 derecede altlı üstlü önceden ısıttığınız fırında 25-28 dakika pişiriyorsunuz Fındıkların üzeri çok hafif kızaracak
Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıyor soğumaya bırakıyorsunuz Soğuduktan sonra ekmek bıçağıyla önce dikdörtgen sonra üçgen şeklinde kesiyorsunuz
Çikolatayı benmari usulü eritiyorsunuz, fındıklı üçgenlerinizin alt kek kısmını ve uçlarını çikolataya batırıp donmasını bekliyorsunuz Sonra bu fındıklı üçgenlerinizi özel kurabiye kutularınızda saklıyor, çay-kahve saatinde servis yapıyorsunuz
Afiyet olsun
İnternetten resimlerini de buldum İşte böyle görünecekler :
|
|
|