Konu
:
Erikli Ekmek Turtas
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Ekmek Turtas
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Ekmek Turtas
Erikli Ekmek Turtası tarifi
için Malzemeler :
1
5 Bayat Ekmek
500 gr Kuru Erik
1 Su Bardağı Toz şeker
6 Yumurta Sarısı
3 Yumurta Akı
1 Su Bardağı Margarin
1/2 Su Bardağı Elma Sirkesi
1 Çorba Kaşığı Tarçın
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Tutam Tuz
Erikli Ekmek Turtas
ı
yemeğinin hazırlanışı:
Yarım bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayın
1 ekmeği ise 1 cm kalınlığında dilimleyin
Erikleri yarım saat suda bekletin ve biraz yumuşayınca süzün
Yarım su bardağı toz şeker ve sirkenin yarısını eriklere ekleyip orta ateşte kaynatın
5 dakika daha yüksek ateşte sürekli karıştırın
Erikler yumuşayınca ateşten alıp soğumaya bırakın
Bir çorba kaşığı margarini daha sonra kullanmak üzere ayırıp kalanı geniş bir kaba alın
Yumurta sarıları, küp şeklinde doğranmış ekmek, tarçın ve kalan toz şekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın
Yumurta aklarını ayrı bir kasede bir tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın ve ekmekli karışıma azar azar ilave edin
Fırın kalıbını 1 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayıp 1 çorba kaşığı unu serpin
Dibine ekmek dilimlerini döşeyip üzerine sirke sürün
Hazırladığınız yumurtalı karışımın üçte birini üzerine dökün ve tekrar ekmek dilimi dizin
Son sırayı ekmekli karışımla tamamlayacak şekilde malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin
Fırından alıp hazırladığınız erik tatlısını turtanın üzerine gezdirin ve 2 dakika daha sıcak fırında bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul