Yalnız Mesajı Göster

Kalter Hund Mit Gewürzmandeln

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalter Hund Mit Gewürzmandeln



Tercümesi :

Baharatlı Bademli Soğuk Köpek

(fantastik, artık nasıl bir fantazi ise)

Malmezeleri :

Baharatlı bademler için

1 yumurta beyazı, yumurta KlM büyüklüğünde olacak
200 g soyulmamış badem içi
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam Cayannepffer (kırmızı karanfil biber tozu)
1 / 2 tatlı kaşığı tuz

Çikolatası için

350 gr acı çikolata (Kuvertüre, blok)
150 ml krema
100 g yumuşak tereyağı (oda sıçaklığında süsrahm yani tatlı kaymaktan yapılmış tereyağ)
100 gr şekerli portakal kabuğu (Hazır, küçük küçük doğranmış, 1 Paketi 100 g olacak şekilde marketlerde satılıyor Dergi doğal, biyolojik baharatlar satan marketi öneriyor)
175g yumuşak amaretti (Kahvenin yanında servis edilen bu İtalyan kekleri sert oluyor ama söz konusu bu tatlının içersinde durdukçada yumuşuyor Tadı ve kokusu alkollü bademi hatırlatıyor)
Kullanacağınız kalıp için yağ (Tatlınızı döküp şekillendireceğiniz kalıp için)

Buna ek olarak,
Pişirme kağıdı
Streç film (folie) (Yağladığınız kalıbın içersine serecek, üzerine tatlınızı dökeceksiniz)

Hazırlanma Süresi

50 dakika
Soğutma süresi : 6 Saat

Beslenme değerleri

263 kcal
4 g Eiweiß
4 gr protein
19 g Fett
19 g yağ
20 KH
20 KH

Hazırlanışı :

1
Bir kasede yumurta akını el mikseri ile sert bir şekilde çırpıyorsunuz, içersine bademleri dökerek yumurta akını bademlere yediriyorsunuz Yumurta akına bulanmış bademlere belirtilen ölçülerde tuz, tarçın, Cayennepfeffer katıyor, karıştırıyorsunuz Bir fırın tepsisine fırın kağıdını seriyor, bu baharatlı badem karışımını bu fırın kağıdının üzerine yayıyorsunuz Sonra önceden altlı üstlü olarak 200 derecede, gazlı ise 3 derecede, fanlı yani havalandırmalı ısıtmaysa 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırınınızın orta kısmına koyarak 15-20 dakika kızartıyorsunuz (Bazen fazla kızarıyor bu da tadda değişime sebep oluyor, onun için 10 dakikadan sonra mutlaka kontrollü kızartınız, istediğiniz kıvamda alınız) Bademler kızardıktan sonra ayrı bir kaseye alarak soğumalarını, (bu arada elinizle oğuşturarak da çıkan fazlalık kabuklarından ayırıyorsunuz, çıkmayanlar kalıyor) bekleyiniz

2 Kuvertüre (Blok) acı çikolatanızı parçalara bölünüz ve sıçak su banyosu içinde eritin (Sıçak su banyosu ise, geniş yayvan bir dencereye biraz su koyunuz, içersinde daha küçük çelik, alimunyum bir kase oturtunuz, onun içersinede çikotalaları koyunuz Tencereyi ocağın üzerine koyunuz, su kaynadıktan sonra derecesini düşürünüz ve çikolatanın yavaş yavaş erimesini bekleyiniz)

Başka bir ocakta küçük bir tencere içersine kremayı koyup kaynatınız Altını kapatınız Erimiş çikolatayı kremanın içersine dökerek karıştırıp, birbirine yediriniz ve soğumaya bırakınız

Mutfak robotunda ya da bir derince bir kasenin içersinde el mikseri ile beyaz bir krema haline gelene kadar oda sıçaklığında yumuşamış tereyağını çırpınız Sonra bu tereyağına ılınmış, hafif sıcak çikolatalı kaymağı katıp, el mikseri ile yoğun bir krema kıvamına gelene kadar çırpınız

3 100 g Portakal kabuğu şekerlemesini (diğer marketlerde hazır paket olarak aldığınızda küçük küçük doğranmış oluyor) küçük küçük doğrayınız Derince bir konteynırda baharatlı fındıklarınızı, 100 gr şekerli portakal kabuklarını, 175 gr Amarettileri ve krema haline getirdiğiniz tereyağlı, çikolatalı kremayı birbirine karıştırıyorsunuz

Sonra şekillendireceğiniz 30 cm uzunluğunda bir kalıbı yağlıyorsunuz Streç folieyi bu kalıbın içersinde düzgün bir şekilde yayıyorsunuz Hiç bir yer açıkta kalmıyor Bu streç folienin üzerine de tatlınızı döküyor, yayıyorsunuz Üzerini yine streç filmle kapatıyor, 6 saat buzdolabında bekletiyorsunuz Buzdolabında bir gece kalınca daha güzel oluyor Noelden üç gün önce hazırlandığında daha iyi bir kıvamda oluyor

Tadı ve kıvamı ise hafif acımtrak yoğun badem, portakal ve amaretti kokulu, hafif ıslak, yumuşak çikolatalı, fındık ve amaretti kurabiyeleriyle gevrek bir tatlı oluyor Kahvenin yanında servis yaptığınızda ayrı bir tatlı oluyor

Noeller, yılbaşı akşamları ya da özel günler için servis edilebilen, ideal çikolatalı bir tatlı!

Alıntı Yaparak Cevapla