Konu
:
Donat (Donut) Kolayı
Yalnız Mesajı Göster
Donat (Donut) Kolayı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Donat (Donut) Kolayı
Donat (Donut) tarifi
için Malzemeler :
500gr Un
Tuz
60gr Margarin
30gr Maya
Toz şeker
225ml(37c) Süt
1 adet Yumurta
İstediğiniz(Çilek veya frambuaz) Marmelat
Donat (Donut)
yemeğinin hazırlanışı:
Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu ılık bir yoğurma kabına ekleyin
Yağı parçalar halinde ilave edip yoğurarak ekmek kırıntısı halinde bir hamur yapınız
Ortasını havuz biçiminde açıp mayayı ve şekeri ekleyin
Ilık sütten biraz ekleyip maya ve şekeri çözünüz
Maya ve şeker eriyince yumurtayı çırpıp kalan süt ile beraber hamurun ortasına ilave edin
Ekmek kırıntısı halindeki hamuru ortasındaki sıvıyı yedirin ve yumuşak ve kabınızın kenarlarına yapışmayacak şekilde bir hamur elde ediniz ve nemli bi bez örtüp iki katı oluncaya kadar dinlendirin
Kabarmış hamuru tekrar yoğurup 16 eşit parçaya bölelim
Parçaladığımız hamurları avucumuzda yoğuralım
Ve topak halindeki hamurlarımızı tekrar dinlendirip iki katı oluncaya kadar dinlendirin
Firitözünüzü 165 dereceye getirip ısıtın
Mayalanan hamurlarımızı altın sarısı renk alıncaya kadar 10-12 dakika kızartın ve tork havuluya serip yağını çektirin bütün bu donatlarımıza aynı işlemi uygulayın
Marmelatlarımızı ağzına düz duy takılmış bir sıkma torbasına doldurun
Donatların ortasına girerek marmelatlarımızı sıkalım
Üzerine bol tarçınla toz şeker serperek servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul