Konu
:
Merengli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Merengli Tart
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merengli Tart
Merengli Tart tarifi
için Malzemeler :
� 1 ölçü altlık hamuru
Merengi:
� 3 yumurta akı
� 150 gr (3/4 bardak) tozşeker
� ½ bardak su
Kreması:
� 1 bardak süt
� 2 yemek kaşığı tepeleeme buğday unu
� 75 gr (1 kahve fin
) toz şeker
� 1 adet yumurta sarısı
� 1 çay kaşığı vanilya
Meyvesi:
� 500 gr çilek, muz, portakal, mandalina(bunlardan biri)
Merengli Tart
yemeğinin hazırlanışı:
Bir ölçü altlık hamuru hazırlayın
Yarım cm incelikte açıp tart kalıbına yerleştirin
Çatal veya sivri uçlu bir bıçakla hamuru birkaç yerinden delin
Orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin
Krema bölümündeki gereçlerle kremayı hazırlayın
Yumurta aklarına bir fiske tuz katın
Telle veya mikserle çırparak kar haline getirin
Ölçülü şekerle suyu koyu kıvamda kaynatın ve bu şurubu yumurta aklarına azar azar katıp yedirin
Pişen tartın üzerine önce kremayı yayın, sonra dilimler halinde kesilmiş meyveleri veya temizlenmiş çilekleri yerleştirin
Meyvelerin üzerine de merengi sıkın
Tekrar fırına koyun, mereng kızarıncaya kadar bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul