Yalnız Mesajı Göster

Merengli Tart

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Merengli Tart



Merengli Tart tarifi

için Malzemeler :

� 1 ölçü altlık hamuru

Merengi:

� 3 yumurta akı
� 150 gr (3/4 bardak) tozşeker
� ½ bardak su

Kreması:

� 1 bardak süt
� 2 yemek kaşığı tepeleeme buğday unu
� 75 gr (1 kahve fin) toz şeker
� 1 adet yumurta sarısı
� 1 çay kaşığı vanilya

Meyvesi:

� 500 gr çilek, muz, portakal, mandalina(bunlardan biri) Merengli Tart

yemeğinin hazırlanışı:

Bir ölçü altlık hamuru hazırlayın Yarım cm incelikte açıp tart kalıbına yerleştirin Çatal veya sivri uçlu bir bıçakla hamuru birkaç yerinden delin

Orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirinKrema bölümündeki gereçlerle kremayı hazırlayın

Yumurta aklarına bir fiske tuz katın Telle veya mikserle çırparak kar haline getirin Ölçülü şekerle suyu koyu kıvamda kaynatın ve bu şurubu yumurta aklarına azar azar katıp yedirin

Pişen tartın üzerine önce kremayı yayın, sonra dilimler halinde kesilmiş meyveleri veya temizlenmiş çilekleri yerleştirin Meyvelerin üzerine de merengi sıkın Tekrar fırına koyun, mereng kızarıncaya kadar bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla