Konu
:
Çıkolatalı Pasta 2
Yalnız Mesajı Göster
Çıkolatalı Pasta 2
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıkolatalı Pasta 2
ÇIKOLATALı PASTA
MALZEMELER
1 çay bardağı beyaz şarap (tatlı bir likör de olabilir)
1 adet pandispanya (dikdörtgen şeklinde)
4-5 adet kiraz şekerlemesi
3/4 su bardağı toz şeker
150 gr çikolata
hazır krema
Sos için:
2 yumurta sarısı
4/5 su bardağı toz şeker
6 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1 çorbakaşığı beyaz şarap (tatlı bir likör de olabilir)
2 tatlı kaşığı kakao
3 çay fincanı kahve
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Tereyağını (veya margarini) oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar bekletip,yumuşatın
Yağı bir kabakoyup krema halini alıncaya kadar ısıtın
Yumurta sarılarını, tozşekeri, kakaoyu ve likörü katın
İyice, yumuşak bir krema kıvamına gelene kadar karıştırmayı sürdürün
Pandispanyayı, üç kat olacak şekilde kesin
Pandispanyanın en alt katını filmle kapladığınız dikdörtgen kek kalıbına yerleştirin
Bir fincan kahveyle biraz likörü karıştırıp bunu ilk pandispanya katının üzerine gezdirin
Hazırlanmış kremanın yarısıyla üstünü kaplayıp ikinci pandispanya dilimini koyun
İlk katta yaptığınız işlemi yineleyin
Bittikten sonra üçüncü dilim pandispanyayı koyup onu da daha öncekiler gibi ıslatın
Tatlıyı buzdolabına, soğumaya bırakın
Ezip, ufaladığınız çikolatayı bir kaba koyup içi sıcak su dolu başka bir kabın içine yerleştirerek eritin
Başka bir kapta tozşekeri çevirin ve yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek cikolatanın üzerine dökün
8-10 dakika karıştırmaya devam edin
Tatlıyı buzdolabından çıkarıp kalıba dökün
Mümkün olduğu kadar hızlı karıştırarak karışımı tatlının üzerine boşaltın
Bir bıçak yardımıyla yüzeyini kare kare e çizin ve yeniden 25 dakika kadar buzdolabına koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul