Yalnız Mesajı Göster

Gelin Tatlisi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Tatlisi




1Bölüm)

5 yumurta

1 su bardagi toz seker

1,5 su bardagi un

1 paket Vanilyasekeri

1 paket Kabartmatozu

2Bölüm)

3 paket Kremsanti

3Bölüm)

Serbeti:

1,5 su bardagi Su

1 su bardagi seker

Yapilisi;

1Bölümdeki malzemelerin tümü karisitirip önceden isitilmis 180°derece firinda pisiriyoruz(süresi tahminen 20 dakika, üzeri kizarincaya dek)

Pistikten sonra sogumaya birakiyoruz keki, soguduktan hemen sonra ortasindan kesip ikiye bölünkestigimiz kekin alt kismini tepsiye koyup daha önceden hazirlamis oldugumuz serbetin yarsini döküyoruzbu islemden sonra kekin üzerine yani orta bölüme kremsantiyi güzelce yayinyaydiktan sonra kekin ikince yani üst kismini kremsantinin üzreine koyun kalan serbetide en üste dökün arzuya göre üzerine hindistancevizi rendesi serpistirebilirsiniz

Püf noktasi;

Kek hamuru soguk, serbet ise ilik olacak

Alıntı Yaparak Cevapla