Konu
:
Gelin Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Gelin Tatlisi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelin Tatlisi
1
Bölüm)
5 yumurta
1 su bardagi toz seker
1,5 su bardagi un
1 paket Vanilyasekeri
1 paket Kabartmatozu
2
Bölüm)
3 paket Kremsanti
3
Bölüm)
Serbeti:
1,5 su bardagi Su
1 su bardagi seker
Yapilisi;
1
Bölümdeki malzemelerin tümü karisitirip önceden isitilmis 180°derece firinda pisiriyoruz
(süresi tahminen 20 dakika, üzeri kizarincaya dek)
Pistikten sonra sogumaya birakiyoruz keki, soguduktan hemen sonra ortasindan kesip ikiye bölün
kestigimiz kekin alt kismini tepsiye koyup daha önceden hazirlamis oldugumuz serbetin yarsini döküyoruz
bu islemden sonra kekin üzerine yani orta bölüme kremsantiyi güzelce yayin
yaydiktan sonra kekin ikince yani üst kismini kremsantinin üzreine koyun kalan serbetide en üste dökün
arzuya göre üzerine hindistancevizi rendesi serpistirebilirsiniz
Püf noktasi;
Kek hamuru soguk, serbet ise ilik olacak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul