Konu
:
Şeftalili Mürdüm Erikli Kek
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Mürdüm Erikli Kek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Mürdüm Erikli Kek
Malzemeler:
100gr
tereyağı (250gr
paketin yarısından az), oda ısısında
3/4 su bardağı tozşeker
2 yumurta (oda ısısında)
1 su bardağından az katıca yoğurt (veya tercihen ekşi krema, sour cream)
1 buçuk su bardağı un
1 buçuk silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
çay kaşığı ucuyla tuz
Üzerine:
1/2 su bardağı kahverengi veya normal tozşeker
3 yemek kaşığı tereyağı
2-3 adet şeftali
5-6 adet erik
Yapılışı:
[*]
Tereyağıyla şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın
[*]
Yumurtaları tek tek ilave edip çırparak yedirin
[*]
Unu kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzla birlikte eleyin
[*]
Yoğurdun üçte birini ilave edip karıştırdıktan sonra biraz un biraz yoğurt ilave ederek malzemelerin hepsini çok karıştırmadan düşük devirde yedirip hamuru hazır hale getirin
[*]
Şeftalileri soyup ikiye bölün ve çekirdeğini alın
Elma dilimi gibi çok ince olamayan dilimlere bölün
[*]
Erikleride aynı şekilde soymadan dilimleyin
[*]
Tereyağını şekerle cevzede eritin
[*]
Kelepçeli kalıbınızı veya yaklaşık aynı büyüklükteki yuvarlak pasta kek kalıbını yağlayıp kelepçeli kalıp kullanıyorsanız akma ihtimaline karşı kalıbın altını aluminyum folyo ile kaplayın
[*]
Kenar kısmına şeftalileri birbirine binecek şekilde dizin
[*]
Orta kısmada erikleri aynı şekilde dizip erittiğiniz şekerli tereyağını dökün
[*]
Kek hamurunu meyvelerin üzerine döküp ısıtılmış 170C dereceli fırında kek hamuru iyice pişip kızarana ve kürdan batırdıpınızda temiz çıkana kadar (yaklaşık 55-60 dakika) pişirip ılık olarak krema veya dondurma ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul