Yalnız Mesajı Göster

Şeftalili Mürdüm Erikli Kek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Mürdüm Erikli Kek



Malzemeler:
  • 100gr tereyağı (250gr paketin yarısından az), oda ısısında
  • 3/4 su bardağı tozşeker
  • 2 yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağından az katıca yoğurt (veya tercihen ekşi krema, sour cream)
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 buçuk silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • çay kaşığı ucuyla tuz
  • Üzerine:
  • 1/2 su bardağı kahverengi veya normal tozşeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 adet şeftali
  • 5-6 adet erik
Yapılışı:[*]Tereyağıyla şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın[*]Yumurtaları tek tek ilave edip çırparak yedirin[*]Unu kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzla birlikte eleyin[*]Yoğurdun üçte birini ilave edip karıştırdıktan sonra biraz un biraz yoğurt ilave ederek malzemelerin hepsini çok karıştırmadan düşük devirde yedirip hamuru hazır hale getirin[*]Şeftalileri soyup ikiye bölün ve çekirdeğini alın Elma dilimi gibi çok ince olamayan dilimlere bölün [*]Erikleride aynı şekilde soymadan dilimleyin[*]Tereyağını şekerle cevzede eritin[*]Kelepçeli kalıbınızı veya yaklaşık aynı büyüklükteki yuvarlak pasta kek kalıbını yağlayıp kelepçeli kalıp kullanıyorsanız akma ihtimaline karşı kalıbın altını aluminyum folyo ile kaplayın [*]Kenar kısmına şeftalileri birbirine binecek şekilde dizin[*]Orta kısmada erikleri aynı şekilde dizip erittiğiniz şekerli tereyağını dökün[*]Kek hamurunu meyvelerin üzerine döküp ısıtılmış 170C dereceli fırında kek hamuru iyice pişip kızarana ve kürdan batırdıpınızda temiz çıkana kadar (yaklaşık 55-60 dakika) pişirip ılık olarak krema veya dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla