Konu
:
Karamel Turtası
Yalnız Mesajı Göster
Karamel Turtası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamel Turtası
Karamel Turtası tarifi
için Malzemeler :
� Kakaolu Pandispanya Patı 2 adet
� Yan Dekor Rulosu
� Karamela Kreması
� Karamela Kreması İçin
� Toz şeker 250 g
� Su 30 g
� Süt 1 litre
� Yumurta 250 g
� Jelatin 10 yaprak
� Krem Şanti 1000 gr
Karamel Turtası
yemeğinin hazırlanışı:
Karamela Kreması
Hafifçe yanan ateşte bekletilen kaba 100 g toz şeker azar azar yedirilerek karamelize edilir
Şekerin tamamı eriyince su ilave edilir
Karamela yumuşatılıp su ilave edilir ve kaynatılır
Diğer tarafta yumurta ve 150 g toz şeker mikserde kabartılır ve bu karışım kaynamakta olan karamelalı süte yedirilir ve devamlı karıştırılarak 4-5 dakika iyice pişirilir
Pişen krema 50°C�ye gelince soğuk suda yumuşatılmış jelatinler ilave edilerek soğumaya bırakılır
Çırpılmış krem şanti ile karıştırılır
Turtanın Tamamlanması
Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır
Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir
Çemberin ortasına 1 cm kalınlığında kesilmiş kakaolu pandispanya patı yerleştirilir
Pandispanya patının üzerine karamela kreması dökülür ve paletli bıçak yardımı ile yayılır
Kremanın üzerine diğer kakaolu pandispanya patı yerleştirilir ve üzerine kalan krema, çemberi dolduracak şekilde yerleştirilerek derin dondurucuda bekletilir
Turta donduktan sonra çember çıkartılarak süsleme işlemi yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul