Yalnız Mesajı Göster

Karamel Turtası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamel Turtası



Karamel Turtası tarifi

için Malzemeler :

� Kakaolu Pandispanya Patı 2 adet
� Yan Dekor Rulosu
� Karamela Kreması
� Karamela Kreması İçin
� Toz şeker 250 g
� Su 30 g
� Süt 1 litre
� Yumurta 250 g
� Jelatin 10 yaprak
� Krem Şanti 1000 gr Karamel Turtası

yemeğinin hazırlanışı:

Karamela Kreması

Hafifçe yanan ateşte bekletilen kaba 100 g toz şeker azar azar yedirilerek karamelize edilir Şekerin tamamı eriyince su ilave edilir Karamela yumuşatılıp su ilave edilir ve kaynatılır Diğer tarafta yumurta ve 150 g toz şeker mikserde kabartılır ve bu karışım kaynamakta olan karamelalı süte yedirilir ve devamlı karıştırılarak 4-5 dakika iyice pişirilir Pişen krema 50°C�ye gelince soğuk suda yumuşatılmış jelatinler ilave edilerek soğumaya bırakılır Çırpılmış krem şanti ile karıştırılır

Turtanın Tamamlanması

Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir

Çemberin ortasına 1 cm kalınlığında kesilmiş kakaolu pandispanya patı yerleştirilir Pandispanya patının üzerine karamela kreması dökülür ve paletli bıçak yardımı ile yayılır

Kremanın üzerine diğer kakaolu pandispanya patı yerleştirilir ve üzerine kalan krema, çemberi dolduracak şekilde yerleştirilerek derin dondurucuda bekletilir Turta donduktan sonra çember çıkartılarak süsleme işlemi yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla