Konu
:
Karamelli Turta
Yalnız Mesajı Göster
Karamelli Turta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelli Turta
Karamelli Turta tarifi
için Malzemeler :
� Toz şeker 100 g
� Su 30 g
� Süt 1 litre
� Yumurta 250 g
� Toz şeker 150 g
� Jelatin (eritilmiş) 10 yaprak
� Toz krem şanti 1000 g
� Vanilya
Karamelli Turta
yemeğinin hazırlanışı:
Krema
Hafifçe yanan ateşte bekletilen kaba 100 g toz şeker azar azar yedirilerek karamelizi edilir
Şekerin tamamı eriyince su ilave edilir, karamela yumuşatılıp süt ilave edilir ve kaynatılır
Diğer tarafta yumurta ve toz şeker mikserde 5 dakika kabartılır ve bu karışım kaynamakta olan karamelalı süte yedirilir ve devamlı karıştırılarak 4-5 dakika iyice pişirilir
Pişen krema 50°C�ye gelince soğuk suda yumuşatılmış jelatinler ilave edilerek soğumaya bırakılır
Çırpılmış toz krem şanti ile karıştırılır
Pastanın Tamamlanması
Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır
Bu çember ince yuvarlak sac tepsi üzerine oturtulup kenarlarına önceden hazırlanan yan dekor hamur rulosu yerleştirilir
Çemberin ortasına 1 cm kalınlığında kesilmiş kakaolu pandispanya patı yerleştirilir
Pandispanyanın üzerine karamela kreması dökülür ve yayılır
Kremanın üzerine diğer kakolu pandispanya patı yerleştirilir ve üzerine kalan krema çemberi dolduracak şekilde yerleştirilerek paletli bıçak yardımıyla düzeltilir derin dondurucuda bekletilir
Turta donduktan sonra çember çıkartılarak süsleme işlemi yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul