Yalnız Mesajı Göster

Kağıt Helvalı Dondurmalı Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kağıt Helvalı Dondurmalı Pasta



Malzemeler:
  • 2 adet kağıt helva
  • İstediğiniz iki çeşit dondurma (çikolata-sade veya çikolata-karamel tercih edilebilir)
  • 80gr kadar bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema veya süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Arzuya göre süslemek için ufak beze kurabiyeler
  • Kağıt helvaya uygun kelepçeli kalıp veya ayarlanabilir metal kalıp (olmadanda yapabilirsiniz)
Yapılışı:[*]Dondurma çeşitlerinden birini buzdolabının normal soğutma kısmına alıp 15 dakika biraz yumuşaması için bekletin[*]Kağıt helvalardan birini varsa kalıbınıza veya servis tabağına alın[*]Üzerine dondurmayı kaşık kaşık aktarıp düzelterek yayın ve bir kat oluşturun Kenarlarını kağıt helva ile aynı hizaya getirip hemen buzluğa alıp 1 saat kadar dondurun (Kalıp kullanmıyorsanız ve dondurma hemen eriyor ise kenarlarını aluminyum folyo ile kaplayıp destek verebilirsiniz)[*]Pastayı buzluktan çıkarmadan diğer dondurma çeşidinizide normal soğutma bölümünde 10-15 dakika bekletip hafif yumuşamasını sağlayın Dondurma hala katı olmalıdır İkinci kat dondurmayıda kaşık kaşık koyup bastırarak düzeltin [*]İkinci kağıt helvayı üzerine yerleştirip tekrar donması için buzluğa alın[*]Çikolatayı parçalayın Krema ve veya süt ve tereyağını ufak bir sos tenceresinde veya cezvede kısık ateşte eritip çikolata parçalarını ekleyin Eriyene kadar sürekli karıştırın[*]Mazlemeler birleşince altını kapatın Buzluktaki pastanın üzerine ortadan doğu döküp bir spatula veya bıçak yardımı ile yayın ve pastanın üstünü kaplayın Fazla kalın kısımları yanlara doğru akıtarak şekil verin[*]Çikolata buzlukta donduktan sonra bezelerle süsleyip veya sade olarak dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla