Konu
:
Kağıt Helvalı Dondurmalı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kağıt Helvalı Dondurmalı Pasta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kağıt Helvalı Dondurmalı Pasta
Malzemeler:
2 adet kağıt helva
İstediğiniz iki çeşit dondurma (çikolata-sade veya çikolata-karamel tercih edilebilir)
80gr
kadar bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema veya süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Arzuya göre süslemek için ufak beze kurabiyeler
Kağıt helvaya uygun kelepçeli kalıp veya ayarlanabilir metal kalıp (olmadanda yapabilirsiniz)
Yapılışı:
[*]
Dondurma çeşitlerinden birini buzdolabının normal soğutma kısmına alıp 15 dakika biraz yumuşaması için bekletin
[*]
Kağıt helvalardan birini varsa kalıbınıza veya servis tabağına alın
[*]
Üzerine dondurmayı kaşık kaşık aktarıp düzelterek yayın ve bir kat oluşturun
Kenarlarını kağıt helva ile aynı hizaya getirip hemen buzluğa alıp 1 saat kadar dondurun
(Kalıp kullanmıyorsanız ve dondurma hemen eriyor ise kenarlarını aluminyum folyo ile kaplayıp destek verebilirsiniz
)
[*]
Pastayı buzluktan çıkarmadan diğer dondurma çeşidinizide normal soğutma bölümünde 10-15 dakika bekletip hafif yumuşamasını sağlayın
Dondurma hala katı olmalıdır
İkinci kat dondurmayıda kaşık kaşık koyup bastırarak düzeltin
[*]
İkinci kağıt helvayı üzerine yerleştirip tekrar donması için buzluğa alın
[*]
Çikolatayı parçalayın
Krema ve veya süt ve tereyağını ufak bir sos tenceresinde veya cezvede kısık ateşte eritip çikolata parçalarını ekleyin
Eriyene kadar sürekli karıştırın
[*]
Mazlemeler birleşince altını kapatın
Buzluktaki pastanın üzerine ortadan doğu döküp bir spatula veya bıçak yardımı ile yayın ve pastanın üstünü kaplayın
Fazla kalın kısımları yanlara doğru akıtarak şekil verin
[*]
Çikolata buzlukta donduktan sonra bezelerle süsleyip veya sade olarak dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul