Yalnız Mesajı Göster

Vanilyalı Damla Çikolatalı Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Damla Çikolatalı Pasta



Vanilyalı Damla Çikolatalı Pasta

Malzemeler:
pandispanya için
4 tane oda ısısında yumurta
4 kahve fincanı pudra şekeri
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
pandispanyayı ıslatmak için:
yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
pastanın kreması için:
1 paket vanilyalı kremole
1 paket krem şanti
500 ml süt
önce yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz ardından birlikte elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı çırpıcının en düşük ayarında sadece malzemeler birbirine karışana kadar çırpıyoruz 26 cm çapında tabanına yağlı kağıt geçirdiğimiz pasta çemberinin ya da kelepçeli kalıbın kenarlarını yağlayıp hamuru içine boşaltıyoruz 180 derecede pişmeye bırakıyoruz
kek fırından çıkınca bir beze sarıp soğumasını bekliyoruz soğuduktan sonra pasta levyesi yardımıyla ortadan ikiye kesiyoruz her iki katıda süt-şeker karışımıyla ıslatıyoruz
krema malzemelerini çırpıcı ile güzelce çırpıp 10 dakika dolapta soğutuyoruz
pandispanyanın bir katını alıyoruz, üzerine kremamızın yarısını güzelce sıvıyoruz ardından ikinci katı üzerine oturtup hafifçe bastırıyoruz ve kalan kremayla pastamızı güzelce kapatıp üzerini düzeltiyoruz
son işlem süsleme bolca damla çikolatayla pastamızın yanlarını ve üzerini kaplayıp hazır olan pastamızı dolapta en az4-5 saat dinlenmeye alıyoruz…


Alıntı Yaparak Cevapla