Konu
:
Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)
(6 Kişilik)
Malzemeler
6 Yumurta
2 Su Bardağı Süt
1
5 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Krema
2 Soğan
Tuz
Karabiber
Toz Müskat
Yemeğin Tarifi
Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin
Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin
Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin
Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın
Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin
Soğanları ince halkalar şeklinde kesin
Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin
Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin
İçine yumurta dilimleri ilave edin
Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın
Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin
Kalan sosu üzerine dökün
Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın
Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır
Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz
Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul