Yalnız Mesajı Göster

Kolay Salamura Zeytin Yapımı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Salamura Zeytin Yapımı




Kolay Salamura Zeytin Yapımı

Kavanoza zeytini ve kaya tuzunu koyup (1 kg zeytine, 2 yemek kaşığı kaya tuzu ilave ediyoruz) 1 çorba kaşoığıda zeytinyağı ekleyerek kavanozun ağzını kapatıyoruz Her gün kavanozu sallayarak zeytinin suyunu salmasını sağlıyoruz Bu da 15 gün gibi bir sürede oluyor ve tüm bir yıl boyunca, hatta daha da uzun süre bozulmadan korunabiliyor Damak tadınıza göre zeytinleri yemeğe başlayablirsiniz Kavanozdaki suyu dökmeyin, zeytin içinde kalsın Sofrada kekik, kırmızı pul biber ve limon ile tatlandırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla