Konu
:
Lahana Dolması (10-12 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Lahana Dolması (10-12 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahana Dolması (10-12 Kişilik)
Lahana Dolması (10-12 Kişilik)
Malzemeler
1 Adet Dolmalık Lahana
600 gr
Buğday Yarması (3 su bardağı)
Tuz
2 Yemek Kaşığı Erik Ekşisi
Sos İçin
500 gr
Soğan
125 gr
Margarin
1/2 Demet Maydanoz
1 Kg
Yoğurt
1 Adet Yumurta
Yemeğin Tarifi
Lahanayı ayıklayın
Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın
Yarmayı 2
5 tatlı kaşığı tuz ve 1
5 su bardağı ile yoğurun
Sadece su ve yarmadan oluşan dolma içini hazırlayın
10 dakika dinlendirin
Haşladığınız lahana yapraklarının damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın
Dolmaları bir tencereye dizin
Erik ekşisini 3 su bardağı su ile eritip dolmaların üzerine ekleyin
50 dakika pişirin
Sos için soğanları kıyın
Margarinle kavurun
3 yemek kaşığını pişmesine 15 dakika kalan dolmaların üzerlerine koyun
Kalan soğanları soğuduktan sonra, bir su bardağı yoğurt, kıydığınız maydanoz ve 1 su bardağı dolma suyu ile birlikte karıştırın
Diğer tarafta kalan yoğurda yumurtayı ekleyin, iyice karıştırıp hafifçe ısıtın
Dolmaların üzerine dökün
Tencereyi hafifçe sallayarak yoğurdun dolmalarla iyice karışmasını sağlayın
Hazırladığınız soğanlı sos ve taze soğan ile birlikte servis yapın
Yarma, buğdayın döğülmesiyle hazırlanır
Evde ekmek yapımında kullanılır
Ayrıca Alman ekmeğinin de ana malzemesidir
Lahana dolmasını kiraz, ayva ve fasulye yaprakları kullanarak da hazırlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul