Yalnız Mesajı Göster

Lahana Dolması (10-12 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahana Dolması (10-12 Kişilik)



Lahana Dolması (10-12 Kişilik)




Malzemeler

1 Adet Dolmalık Lahana
600 gr Buğday Yarması (3 su bardağı)
Tuz
2 Yemek Kaşığı Erik Ekşisi
Sos İçin
500 gr Soğan
125 gr Margarin
1/2 Demet Maydanoz
1 Kg Yoğurt
1 Adet Yumurta

Yemeğin Tarifi
Lahanayı ayıklayın Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın Yarmayı 25 tatlı kaşığı tuz ve 15 su bardağı ile yoğurun Sadece su ve yarmadan oluşan dolma içini hazırlayın 10 dakika dinlendirin
Haşladığınız lahana yapraklarının damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın Dolmaları bir tencereye dizin Erik ekşisini 3 su bardağı su ile eritip dolmaların üzerine ekleyin 50 dakika pişirin
Sos için soğanları kıyın Margarinle kavurun 3 yemek kaşığını pişmesine 15 dakika kalan dolmaların üzerlerine koyun
Kalan soğanları soğuduktan sonra, bir su bardağı yoğurt, kıydığınız maydanoz ve 1 su bardağı dolma suyu ile birlikte karıştırın Diğer tarafta kalan yoğurda yumurtayı ekleyin, iyice karıştırıp hafifçe ısıtın
Dolmaların üzerine dökünTencereyi hafifçe sallayarak yoğurdun dolmalarla iyice karışmasını sağlayın Hazırladığınız soğanlı sos ve taze soğan ile birlikte servis yapın
Yarma, buğdayın döğülmesiyle hazırlanır Evde ekmek yapımında kullanılır Ayrıca Alman ekmeğinin de ana malzemesidirLahana dolmasını kiraz, ayva ve fasulye yaprakları kullanarak da hazırlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla