Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Pratik Enginar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Pratik Enginar




Zeytinyağlı Pratik Enginar

=Malzemeler=

4 adet enginar (Ayıklanmış)

1 su bardağı arpacık soğan (Soyulmuş)

2 adet patates (Soyulmuş)

2 adet havuç (Soyulmuş)

1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı

1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un

Tuz

1 adet limonun suyu

1 diş sarımsak

2 adet defne yaprağı

1 bağ dereotu

1 tatlı kaşığı şeker

=Hazırlanışı =

• Bir kabın içine su koyun ve enginarları dörde bölüp, talaşlı yerlerini aldıktan sonra suyun içine atın

• Soğanları, parmak gibi doğradığınız patatesleri ve havuçları da enginarların bulunduğu su kabına ilave edin

• Tüm malzemeyi süzdürüp bir tencereye koyun

• Yağı, unu, sarımsağı, tuzu, şekeri, defne yaprağını, limon suyunu ve sebzeleri kapatacak kadar suyu ekleyip, porselen tabakla bastıracak şekilde kapatın

• Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin

• Soğuduktan sonra açın Servis yaparken üzerine dereotu serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla