09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağli Biber Dolmasi

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
Malzeme Listesi:
* 8 Adet dolmalık biber
* 1 adet domates (dolmaların ağzına kapatmak için)
İç Malzeme:
* 1 orta boy soğan
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 8-9 yemek kaşığı pirinç (her orta boy biber için kabaca 1 yemek kaşığı hesabı ile, biberleriniz büyük boy ise pirinç miktarını daha fazla tutun)
* Yarım su bardağı su
* 4-5 dal maydonoz,
* 1 çay kaşığı tarcın,
* 1 yemek kaşığı kuru nane,
* 1 tatlı kaşığı kuş üzümü,
* 1 tatlı kaşığı şeker,
* 1 tatlı kaşığı cam fıstığı,
* 1-2 tutam kara biber,tuz
Yapılışı:
İnce doğranmış soğanı zeytinyağı içinde kavurun, çam fıstıklarını ilave edin
Pirinci koyun 1-2 dakika kavurun, ağız tadınıza göre tuzunu atın, şekeri ilave edin, yarım su bardağı suyu koyarak suyunu çekene kadar pişirin
Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin İnce doğranmış maydanoz, tarçın, kuş üzümü, karabiber, kuru nane katın, karıştırın
Çekirdek kısmı çıkarılmış dolmalık biberlerin içine pirinçli malzemenizden doldurun Domates yerleştirecek kadar boşluk bırakın Domatesleri biberlerin ağız kısmına yerleştirin
Tencereye biberleri ağızları yukarıya gelecek şekilde dizin 1,5 su bardağı suyu tencereye koyun 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biberleri tuzlayacak kadar tuzu ilave edin Kaynamaya başladıktan sonra altını hafif ayara alın, pişirin
|
|
|