Konu
:
Zeytinyağli Taze Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağli Taze Fasulye
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağli Taze Fasulye
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
(4-5 kişilik)
Malzeme Listesi:
* Yarım kilo taze fasulye
* 2 adet orta boy soğan
* 2 -3 adet orta boy domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 su bardağı su
* 1 orta boy patates
Yapılışı:
Taze fasulyeler ayıklanır, doğranır ve yıkanır (Fasulyeler çok enli ise yukarıdan aşağı olarak da ikiye bölebilirsiniz)
Tencereye ince doğranmış soğan, taze fasulye, kabukları soyulmuş ve kare doğranmış domatesler, salça ile beraber tuz ve şeker konulur
Yağı ilave edilir
Fasulyeler rengini değiştirip, hafif pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir
Yemeğe 2 su bardağı su ilave edilerek karıştırılır
Fasulyeler tam olarak pişene kadar pişirme işlemine devam edilir (kısık ateşte)
Ocağı kapatmadan 10 dakika önce soyulmuş ve kare olarak doğranmış patatesler de yemeğe ilave edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul