Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağli Taze Fasulye

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağli Taze Fasulye







ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

(4-5 kişilik)

Malzeme Listesi:

* Yarım kilo taze fasulye
* 2 adet orta boy soğan
* 2 -3 adet orta boy domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 su bardağı su
* 1 orta boy patates

Yapılışı:

Taze fasulyeler ayıklanır, doğranır ve yıkanır (Fasulyeler çok enli ise yukarıdan aşağı olarak da ikiye bölebilirsiniz) Tencereye ince doğranmış soğan, taze fasulye, kabukları soyulmuş ve kare doğranmış domatesler, salça ile beraber tuz ve şeker konulur Yağı ilave edilir Fasulyeler rengini değiştirip, hafif pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir

Yemeğe 2 su bardağı su ilave edilerek karıştırılır Fasulyeler tam olarak pişene kadar pişirme işlemine devam edilir (kısık ateşte) Ocağı kapatmadan 10 dakika önce soyulmuş ve kare olarak doğranmış patatesler de yemeğe ilave edilir

Alıntı Yaparak Cevapla