Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Kolay Tart

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kolay Tart




Malzeme
- 8 dilim tost ekmeği
- Sana ekmek üstü
- 2 yemek kaşığı Sana yağı
- 2 adet havuç
- 2 adet kabak
- 1 adet pırasa
- 3 adet taze soğan
- 6 adet mantar
- 1 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı rende beyaz peynir
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Taze soğanları, pırasayı ve sarımsakları kıyınız
Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayınız
Havuç ve kabakların kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz
Beyaz peyniri rendeleyiniz
Domatesi halka halka dilimleyiniz
Yayvan bir tavada Sana yağını kızdırıp, kıyılmış taze soğanları, pırasaları ve sarımsakları kavurunuz
Daha sonra içine kıyılmış mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar sote ediniz
Mantarlar suyunu çekince, içince rendelenmiş havuç?kabakları, tuz ve karabiberi ekleyip, tüm sebzeleri 5 dakika birlikte kavurup, ateşten alınız
Tost ekmeklerinin üzerine Sana ekmeküstü sürünüz Dış kabuklarını kesiniz
Sana ekmek üstü sürdüğünüz ekmekleri ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştiriniz
Ekmeklerin üzerine sote sebzeleri koyunuz
Sebzelerin üzerine rendelenmiş beyaz peyniri serpiniz
Derin bir kabın içerisine önce yumurtaları kırıp, tazeliklerini kontrol ettikten sonra sütü ve tuzu ilave edip iyice çırpınız
Hazırladığınız sütlü karışımı, beyaz peynirin üzerine dökünüz
En son olarak üzerini halka domatesleri, arzunuza göre yerleştirip, kırmızı pul biber ve kekiği serpiniz
Önceden 200 derece de ısıttığınız fırında, 20?25 dakika pişirip, sıcak olarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla