Konu
:
Yemişli Kolay Tart
Yalnız Mesajı Göster
Yemişli Kolay Tart
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemişli Kolay Tart
Malzeme
- 125 g Sana yağı
- 10 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- ½ su bardağı iri çekilmiş fındık
- ½ su bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Üzeri İçin:
- 4 adet kuru kayısı
Hazırlanışı
1
Kuru üzümleri ayıklayıp, su ile ıslatın
2
Kuru kayısıları ortadan ikiye kesin
Arzu ederseniz bir taşım küçük bir tenecerede haşlayın
3
Derin bir kâsede oda sıcaklığında beklettiğiniz yumuşamış Sana yağını, yumurtayı, pudra şekerini ve yoğurdu bir mikser veya çırpıcı ile karıştırın
4
Daha sonra içine unu, kabartma tozunu ve tarçını bir süzgeç yardımıyla eleyerek ilave edip, yoğurun
5
Hamuru unlanmış aaagâhta merdaneyle tart kalıbı büyüklüğünde açın
Hamuru, Sana ile yağlanmış tart kalıbına yerleştirin, çatalla hamurun üzerine delikler delin
Hamurun üzerine fındıkları serpin, suyunu sıktığınız üzümleri koyup, kayısıları üzerine yerleştirin
6
Hamurun kenarlarını içeri kıvırın
(pizza kenarı gibi)
7
Önceden 185 derece ısıtılmış fırında tartın üzeri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul