Yalnız Mesajı Göster

Selanik Kızartması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selanik Kızartması





SELANİK KIZARTMASI

MALZEMELER:
3 Adet Topan Patlıcan
150 grTeneke Peyniri
1 Tutam Maydanoz
3 Yumurta

HAZIRLANIŞI:
Bir kaba peyniri koyup çatalla eziniz İçerisine 1 yumurtayı kırıp karıştırınız Maydanozlarıda ince ince kıyıp bu karışıma ilave edinizTopan patlıcanları birer parmak kalınlığında kesinizBir ucu açık kalacak şekilde kese biçiminde ortadan bıçakla cep açınızAçtığınız cebe peynirli harcınızdan koyup çırpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartınız

AFİYET OLSUN

Bu tarifin aynısını kıymalı iç hazırlayarak ta yapabilirsiniz, aklınızda bulunsun

Alıntı Yaparak Cevapla