Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Tart .

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Tart .



Elma, tarçın ve ceviz, üçü bir araya gelince birde kurabiye ya da tart hamuru eşliğinde tadına doyulmaz bir lezet oluyor

MALZEMELER

Hamur İçin;

250 gr tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı yoğurt

4-4,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

İç Malzemesi;

5 adet elma

4-5 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı ceviz

TARİF

1- Rendelenmiş elmalar toz şeker ile birlikte suyunu bırakıp çekene kadar pişirilirAltını kapattıktan sonra tarçın ve ceviz ilave edilerek karıştırın

2- Tart hamuru için tüm malzemeleri derin bir kapda yoğurun

3- Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane yardımı ile tart tepsisi ya da fırın tepsisi ebadında açın ve yağlanmış kalıbına yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delin Üzerine elmalı harcı eşit şekilde yayın

4- Ayırdığımız hamurdan dilerseniz şeritler yapıp tartın üzerine kafes yapabilir, dilerseniz merdaneyle açarak düz bir şekikde tartın üzerine yerleştirebilirsiniz Dilerseniz de kalan hamuru buzlukda 15-20 dakika bekletip hamuru tartın üzerine rendeliyerek hoş bir görünüm elde edebilirsiniz

5- Daha sonra 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dk kadar pişirin

6- Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla