09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Pratik Enginar
Malzeme
4 adet enginar (Ayıklanmış)
1 su bardağı arpacık soğan (Soyulmuş)
2 adet patates (Soyulmuş)
2 adet havuç (Soyulmuş)
1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
Tuz
1 adet limonun suyu
1 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 bağ dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
Hazırlanışı
• Bir kabın içine su koyun ve enginarları dörde bölüp, talaşlı yerlerini aldıktan sonra suyun içine atın
• Soğanları, parmak gibi doğradığınız patatesleri ve havuçları da enginarların bulunduğu su kabına ilave edin
• Tüm malzemeyi süzdürüp bir tencereye koyun
• Yağı, unu, sarımsağı, tuzu, şekeri, defne yaprağını, limon suyunu ve sebzeleri kapatacak kadar suyu ekleyip, porselen tabakla bastıracak şekilde kapatın
• Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin
• Soğuduktan sonra açın Servis yaparken üzerine dereotu serpiştirin
|
|
|