Yalnız Mesajı Göster

Gayret-İ İlâhiyye:

Eski 09-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gayret-İ İlâhiyye:




Gayret-i İlâhiyye:

Allahü teâlânın kullarından beğenmediği hallerin ayrılmasını istemesi, böyle şeylere rızâ göstermemesi

Önceki ümmetlerde kibir sâhibi birisi, eteklerini yerde sürüyerek yürürdü Gayret-i ilâhiyyeye dokunarak, yer bunu yuttu (Hadîs-i şerîf-Berîka)

Yûsuf aleyhisselâmın şerbetçiye; "Sultanın yanında benim ismimi söyle" demesi gayret-i ilâhiyyeye dokunarak birkaç sene zindanda kalmasına sebeb oldu (Muhammed Hâdimî)

Dâvûd aleyhisselâm, duâ ederken; "Yâ Rabbî! Evlâdlarımdan bir kaçının namaz kılmadığı hiçbir gece yoktur ve oruç tutmadığı hiçbir gün geçmemiştir" demişti Dâvûd aleyhisselâmın bu sözü gayret-i ilâhiyyeye dokundu ve Allahü teâlâ; "Ben dilemeseydim, k uvvet ve imkân vermeseydim, bunların hiçbiri yapılamazdı" buyurdu (Muhammed Hâdimî)

Alıntı Yaparak Cevapla