Konu: Fitne:
Yalnız Mesajı Göster

Fitne:

Eski 09-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fitne:




FİTNE:

Ayrılık, karışıklık, kargaşa; insanı hak ve hakîkatten saptıracak şey İnsanları sıkıntıya, belâya düşüren, müslümanların zararına sebeb olan iş Düşmanlığa sebeb olan şey

Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyruldu ki:

Fitne, adam öldürmekten daha kötüdür (Bekara sûresi: 191)

Kıyâmet kopmadan önce, her yeri fitneler kaplıyacak Fitnelerin zulmeti, ortalığı karanlık gece gibi yapacak O zaman evinden mü'min olarak çıkan kimse, akşama kâfir olarak evine dönecek Akşam mü'min olarak evine gelen, sabaha kâfir olarak çıkacak O zaman oturmak, ayakta kalmaktan hayırlıdır Yürüyen koşandan daha iyidir (Hadîs-i şerîf-Müsned-i Ahmed İbni Hanbel)

Fitne uykudadır, uyandırana Allah lânet etsin! (Hadîs-i şerîf-Berîka)

Zamânımız fitne zamânıdır ve yakındır ki, fitneler dünyâyı sarar (İmâm-ı Rabbânî)

Fitne çıkaran âlimden ve câhil âbidden (çok ibâdet edenden) sakınınız Bunların hâline meftûn olan (gönlünü kaptıran) için ikisi de fitnedir Hem de çok tehlikelidir (İmâm-ı Şa'bî)

Alıntı Yaparak Cevapla