Yalnız Mesajı Göster

Sirkenin Yararları Nelerdir

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sirkenin Yararları Nelerdir



Sirkenin Faydaları Nelerdir

Sirkenin Faydaları Nedir

Sirke sağlığımızın en iyi dostu, en değerli yardımcısıdır Onu her derde deva yapan sayısız faydaları Vardırİşte Size bunlardan bazıları;

Anemi

Sirke, anemiye karşı birebir olan demir, B12 vitamini ve folik asidi, vücudun kolayca emebileceği bir formda barındırır Günde bir defa ılık ballı suyun içinde bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içmeniz yeterlidir

Astım ve solunum hastalıkları

Tüm vakalarda bal (doğal, işlenmemiş ve ısıtılmamış olmalı) ve elma sirkesi karışımı iyi sonuç vermektedir Buğday balı daha etkili olabilmektedir

Bir kaşık sirke bir kaşık balla karıştırılıp ılık suya eklenir Günde 3-4 defa içilir

Ateş

Bir ölçü sirkeyi beş ölçü suyla karıştırın Bu karışımız kompres yapmak ve sarmalamak için kullanın Bu sirkeli su, yüksek ateşle yanan kimseyi rahatlatacağı gibi, vücuttaki toksinlerin deri yoluyla atılmasını sağlayacaktır

Ayak sağlığı

Ayaklarınızı sirke banyosuyla rahatlatın! Banyo küvetinizin içini bileklerinize kadar soğuk suyla doldurun İçine bir bardak elma sirkesi ile biraz işlenmemiş deniz tuzu ekleyin Birkaç dakika boyunca ayaklarınızı suyun içinde hareket ettirin Bu uygulamayı bir leğende de yapabilirsiniz

Bacaklardaki varisler

Bacaklarınızı elma sirkesi emdirilmiş bir bezle sararak yukarı kaldırıp dinlendirin Bu süreçte büyük bir tas içinde bir yemek kaşığı elma sirkesi karıştırılmış ılık suyu için Yorgunluğu da alması için bu suyun içine bir yemek kaşığı bal ekleyin Rahatlamayı hemen hissedeceğiniz gibi gözle görülür iyileşme de birkaç hafta içinde gelecektir Bunu günde bir veya iki defa, yarım saatlik sürelerle uygulayın

Ayrıca yemeklerden önce düzenli olarak sulandırılmış elma sirkesi için

Orta büyüklükte bir kese kağıdının dibini sirke ile ıslatıp, aşçı şapkası gibi kafanıza geçirip yarım saat ile bir saat arasında bekletin

Ya da 50 gr dövülmüş biberiye ve ½ litre elma sirkesini karıştırıp 3 hafta boyunca dinlendirerek biberiye sirkesi oluşturun Bunu bir tas kaynayan suya bir çorba kaşığı damlatarak koklayın


Alıntı Yaparak Cevapla