Konu
:
Çürük Meyvedeki Risk
Yalnız Mesajı Göster
Çürük Meyvedeki Risk
09-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çürük Meyvedeki Risk
Çürük Meyvedeki Risk
Meyvenin "çürük kısmını kesip kalanını yerim" diyorsanız bir kez daha düşünün!
Satın aldığınız meyvenin bir kısmı çürümüşse ne yaparsınız? "Çürük kısmını kesip kalanını yerim" diyorsanız bir kere daha düşünün
Çünkü uzmanlar, çürümüş meyvelerin yol açabileceği kanser riskine dikkat çekiyor
Meyveler her mevsim farklı lezzetlerle sofralarımıza geliyor
Meyveleri alırken ve tüketirken dikkat etmemiz gereken önemli şeyler var…Bu konuda doğru bilinen yanlışlar var
Konuya ilişkin Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof
Dr
Ahmet Çolakoğlu, "Özellikle meyvenin taze olması meyve üzerinde herhangi bir çürük bulunmaması, ezik bir kısım bulunmaması dikkat etmemiz gereken noktalardır" dedi
Çünkü, çürümeye başlamış meyveler tehlikenin habercisi
Prof
Dr
Ahmet Çolakoğlu, bu konuda ise şunları söyledi:
"Küflü meyveyi asla tüketmeyin çürük meyveyi asla tüketmeyin diyoruz biz tüketicilere
Çünkü buradaki mikotoksinler kanserojen etki yaratabiliyor insan vücudunda
"
“Kesinlikle Atın”
Uzmanlar, çürümeye başlayan meyvelerin kesinlikle atılması gerektiğini düşünüyor
Prof
Dr
Ahmet Çolakoğlu, "Çoğu zaman diyoruz ki ‘çürümüş olan kesimi kesip atalım geriye kalan kısım ziyan olmasın’
Oysa burada şöyle bir yanlış var
Meyvenin bir yerinde oluşan küflerin oluşturduğu mikotoksinler hızla sporlarıyla meyvenin diğer yerlerine yayılabiliyor
O nedenle bir meyve çürükse yapacağımız tek şey var onu çöpe atmak" dedi
Çürümemesi için meyveleri küf sporlarının ulaşamayacağı buzdolabında saklamak çok önemli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul