Konu
:
Galaxy S3'ün Sızdırılması Nasıl Önlendi?
Yalnız Mesajı Göster
09-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Samsung’un son akıllı telefonu Galaxy S3 dünya çapında yoğun ilgi görürken, Güney Koreli firma üretim sürecinde bilgilerin dışarı sızdırılmaması için aldığı güvenlik önlemlerini açıkladı
Akıllı telefon pastasından büyük bir dilim almayı başaran isimlerin birisi de
Samsung
Özellikle
son dönemde piyasaya sürdüğü ürün yelpazesiyle dikkatleri üzerine çeken firma diğer yandan Android'in desteğini oldukça etkili olarak kullanıyor
Adeta Androitle ile ismi bütünleşen Samsung, son oyuncağı Galaxy s3 ile ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor
Kısa bir süre önce Türkiye'de de satışa sununlan cihaz gerek donanımsal gerekse yazılımsal özellikleriyle bir adım öne çıkmayı başarıyor
Teknoloji
devlerinin üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı bu tarz yeni çıkarılacak cihazlar piyasaya sürülmeden önce genellikle kimi bilgiler, fotoğraflar
basına sızdırılır
Bazen gündemde kalabilmek için -üstü kapalı bir şekilde- bizzat firma tarafından ya da kaçak yollarla internete servis edilen veriler üzerinden çeşitli haberler yazılıp çizilir
Fakat bahsettiğimiz durum Galaxy S3 için -birkaç haber dışında- neredeyse hiç yaşanmadı
Konuyla ilgili resmi açıklamada bulunan Samsung üretim sürecinde Galaxy S3'ü nasıl gizlediklerini bildirdi
Buna göre ilk çalışmalar sadece birkaç kişinin girebildiği
özel laboratuarlarda
başladı
S3'e dair görüntü ve çizimlerin kesinlikle yasaklandığı firmada sorunlar görsel olarak değil
cümlelerle
dile getirildi
Ürün için
3 farklı prototip
üretildi ve hepsi de gerçek ürünmüş gibi detaylandırılıp tasarlandı
Bunların iletilmesi ise kargo şirketlerince değil Samsung çalışanlarınca gerçekleştirildi
Ayrıca cihazlar
güvenli kutularda
maskelenmiş paketler içerisinde taşındı
Bu sayede Galaxy S3 hakkında kayda değer haberler duymadığımızı söyleyen yetkilier ürün geliştirme sürecinde titizlikle hareket ettiklerini, güvenlik ve sızdırılma konuları üzerinde ayrıca durduklarını sözlerine eklediler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul