Konu
:
Balık Yağı Kullanımı
Yalnız Mesajı Göster
Balık Yağı Kullanımı
09-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Yağı Kullanımı
Balık Yağı'nın Zararları Nelerdir
Balık Yağı Kullanımının Zararları Nedir
Balık Yağı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar
Denizdeki veya yetiştirildiği yerdeki kirlilikten dolayı civa, arsenik, kurşun, kalsiyum formları, dioksin, PCB gibi zehirli bileşikler balıkların vücutlarında depolanır
Bu yüzden balık yağı elde edilirken mutlaka rafine edilip saflaştırıldıktan sonra şurup veya hap haline getirilir
Balık yağı şurubu ya da hapı mutlaka eczanelerden veya onaylı yerlerden alınmalıdır
Aşırı doz balık yağı kullanımı vücutta alerji gibi yan etkilere sebep olabilir
Normal dozdan fazlası için mutlaka doktorunuzun onayını alın
Balık yağı A ve D vitaminleri bakımından zengindir
Uzun süre veya aşırı doz balık yağı kullanmak bu vitaminlerin karaciğerde birikerek tahribata ve zehirlenmelere neden olabilir
Aşırı doz ya da çok uzun süre balık yağı kullanımı E vitamini eksikliğine neden olabilir
Bu kayıp E vitamini takviyesi ile giderilmelidir
E vitamini antioksidan olduğundan, balık yağının oksidasyonuyla meydana gelen ve zararlı olan serbest radikallerin oluşumunu önler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul