Bayat Ekmekleri Değerlendirmenin Yolları
Bayat Ekmekleri Değerlendirmenin Yolları
Bayat ekmekleri değerlendirme yolları,bayat ekmekleri değerlendirmek,bayat ekmekleri değerlendirme,bayat ekmekle yapılan tarifler,bayat ekmekle ne yapılır
Bayat Ekmekleri Değerlendirmek için Öneriler
Ekmek kavurması
Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir
Tirit
Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine döşenir Sonra üzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dökülür Dileyen, kıyılı maydanoz veya sumak serpebilir
Ekmek oğması
Bayat ekmeklerin içi istenirse, kabuğu ile birlikte ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dökülerek kavrulur Sonra üzerine bir yumurta kırılıp ekmek ufakları ile alt üst edilir Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden karıştırılır Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir Süt çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir Ilınınca yenilir
Papara
Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır Üzerine tulum peyniri dökülür Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür
|