Konu
:
Bakliyatların Kurtlanması
Yalnız Mesajı Göster
Bakliyatların Kurtlanması
09-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bakliyatların Kurtlanması
Bakliyatların kurtlanması
bakliyatlarda kurtlanma
Böreğin lezzetini arttırmak için
Tepside yufka böreği hazırlarken
Tepside yufka böreği hazırlarken, daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin
Meyveli kekin sırrı
Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız
Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin
dibe çökmesini istemiyorsanız;
kek hamuruna
bir miktar mısır unu ilave edin
Başka bir yöntem de, meyveleri ilave etmeden
hamuru kalıba dökün
Meyveleri una bulayıp hamurun üzerine serpin
Öksürüğe doğal ilaç
Soğukalgınlığına karşı
Soğukalgınlığı hastalıklarına karşı ballı soğan iyi gelir
Bir büyük soğanı iri iri dilimleyip orta boy bir bal kavanozuna ilave edin
İyice karıştırıp 1 gün bekletin
Sabah akşam
1 çorba kaşığı yiyin
Kek ve pasta yaparken
Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın
Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz
Doğanın armağanı elma
Sağlığımız için vazgeçilmez bir nimet
Elma şişkinliği önleyerek selülit oluşumunu engelliyor ve tansiyonu dengeliyor
İçeriğindeki pektin sayesinde kötü kolesterolü düşürüyor
Pektin ayrıca elmadaki diğer liflerle birlikte bağırsakları yumuşatarak kabızlığı önlüyor
Değerli antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı geciktiren elma, ayrıca diş ve diş etlerini de güçlendiriyor
Sarımsak kokusu
Sarımsak yedikten sonra birkaç maydanoz yaprağı çiğnemek kokuyu alıyor
Eldeki sarımsak kokusunu gidermek için ise ellerinizi limon suyu ile ovalamanız yeterli
Çayın lezzeti
Çayı demledikten sonra en fazla 10 dakika daha kısık ateşte bırakın
Çünkü demlenen çay uzun süre kaynarsa içindeki bazı maddelerin oranı değişir ve çayın tadı bozulur
Bakliyatlarınız kuru kalsın
Her türlü bakliyatların kurtlanmaması için muhafaza ettiğiniz kavanoz ya da bez torbanın içinde 1-2 diş sarımsak ilave edin
Sarımsağı kolayca soymak için
Sarımsağı kolayca soymak için, kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika sıcak suda beklettikten sonra soyun
Göreceksiniz ki sarımsaklar çok daha kolay soyulacaktır
Maydanoz ve dereotunu saklayabilmek için
Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın
Cam bir kavanoza koyup kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletebilirsiniz
Kuru fasulye
Kuru fasulye,kuru barbunya ve nohut gibi bakliyatın iyi pişmesi ve gazı çıkması için pişirmeden 1 gece önce ılık su ile ıslatıp bekletin
Ertesi gün suyunu değiştirip 1 çay kaşığı kimyon ilave edip haşlayın
Kalamarın lezzetini arttırmak için ve
Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın
Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul