09-01-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak Püf Noktaları Ve Daha Fazlası
Mutfak püf noktaları ve daha fazlası
biz bayanlar pratik olmaya ve püf noktası bulmaya çok meraklıyız belki bazılarını biyelerden okuyor yapıyoruz ,bazılarınıda kendimiz uğraşarak püf nokta yaratıyoruz
sizlerle bazı pratik bilgiler paylaşacam ve daha fazlası
-genel -mutfak - temizlik - istenmeyen kokular altta vereceğim linkte hepsi var
umarım işinize yarar bilgiler bulursunuz
PRATİK BİLGİLER : Mutfak
Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dağılmayacaktır
Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun
Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun
Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin Daha kolay pişecektir
Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler
Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın
Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız
Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin
Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz
Eğer tencere kapağınızın tutucağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izalasyon
Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kulanabilirsiniz Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir
Pasta yaparken katı yağ kullanacaksnız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir
Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır
Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın
http://wwwbigglookcom/biggmenu/Omeler-Mutfakasp
umarım beğenirsiniz sevgilerimle
|
|
|